Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predani vegan

Joaquin Phoenix spasio je kravu i tele iz klaonice

Foto: Screenshot
24.02.2020.
u 10:18

Glumac Joaquin Phoenix iz klaonice u Kaliforniji spasio je kravu i tele kojima je nadjenuo imena Liberty i Indigo.

Samo dva dana nakon što je Joaquin Phoenix održao strastveni govor o zaštiti životinja na dodjeli Oscara, pokazao je da je zaista predan svom cilju te iz klaonice spasio kravu i tek rođeno tele. 

U svom govoru Phoenix je među ostalim rekao: "osjećamo pravo da možemo umjetnim putem osjemeniti kravu i oteti joj bebu, iako je njen krik nemoguće ne čuti. A potom joj još uzmemo mlijeko, namijenjeno njenoj bebi i stavljamo ga u svoju kavu, u svoj doručak".

U četvrtak je zatim objavljen video nastao samo 48 sati nakon njegovog govora, u kojem se vidi kako Phoenix spašava kravu i tele staro tri dana iz klaonice Manning Beef u Kaliforniji. U videu koji je objavio The Farm Sanctuary, vidimo Phoenixa kako u pratnji svoje majke Heart posjećuje klaonicu u Pico Riveri kao predstavnik utočišta za životinje. Nakon razgovora s direktorom tvrtke Manning Beef Anthonyjem Di Mariom, Phoenix životinje, koje je nazvao Indigo i Liberty, ukrcava u kamion i spašava od sigurne smrti. 

- Nikada nisam mislio da ću pronaći prijateljstvo u klaonici, ali kada sam upoznao Anthonyja i otvorio srce, shvatio sam da imamo više sličnosti nego razlika. Bez njegove dobre volje, Liberty i njeno tele Indigo, dočekali bi sigurnu smrt. Nadam se da ćemo se, gledajući Indiga kako odrasta sa svojom majkom u utočištu Liberty Farm, uvijek sjećati da prijateljstva mogu nastati na najneočekivanijim mjestima; bez obzira na naše razlike, dobrota i suosjećanje trebaju prevladati - rekao je glumac.

Phoenix među ostalim priprema i novi film, ovog puta veganske tematike. Producent je filma "Gunta", slavnog ruskog redatelja Victora Kossakovskog o životu svinje, dvije krave i kokoši. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije