Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazorove nagrade
Povratak na članak

Jedanaest muškaraca i samo jedna primadona među laureatima

U NSK dodijeljene su državne nagrade za kulturu "Vladimir Nazor". Od dvanaest laureata, samo je jednu nagradu dobila žena i to sopranistica Mirka Klarić za životno djelo

Komentari 3

MA
marinka
13:02 20.06.2012.

To je sramota, taj odnos zena i muskaraca prilikom nagradjivanja!

VL
PP
pp
14:08 20.06.2012.

Ovo je seksizam! Jedino pravo pitanje je jesu li zaslužili. Ako jesu onda je svejedno jeli 11 muškaraca ili 11 žena. Ako je ovih 11 muških i jedna žena zasluženo dobilo onda je seksizam isticati njihov spol sugerirajući da to nije zasluženo. Ne vidim da se nešto potencira kad naprimjer premoćno budu zastupljene žene, a budu. Recimo kod stipendista. Onda je to ok, zasluženo. Pod krinkom borbe protiv diskriminacije mnogi prakticiraju obrnuti seksizam, uperen protiv muškaraca. To nije uredu. Čestitke nagrađenima.

VL
MA
marinka
18:48 20.06.2012.

Seksizam je makar i pomisliti da je mogucno da su 11 muskaraca i samo jedna zena zasluzili nagradu. Ali u mizogenom drustvu na tako sto se i ne obrati paznja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.