Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fizička distanca

Je li ovo budućnost glazbe? Publika koncert slušala u kavezima

Foto: Twitter
14.08.2020.
u 14:27

U engleskom gradu Newcastle održan je koncert glazbenika Sama Fendera koji je publika mogla slušati s posebnih platformi kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom.

Nakon prilično neuspješnog koncerta u londonskom klubu Clapham Grand, u Velikoj Britaniji održao se prvi fizički distancirani koncert na otvorenom u Newcastleu.

Svirao je glazbenik Sam Fender, a publika u kojoj je bilo 2500 ljudi, mogla je platiti ulaznicu za mjesto u jednom od "kaveza". 

I dok je publici u Clapham Grandu bilo zabranjeno čak i pjevanje, kako ne bi raspršivali potencijalno zaraženi aerosol, organizatori ovog koncerta doskočili su i tome. Ispred pozornice nalazilo se 500 metalnih platformi udaljenih po dva metra jedna od druge, na koje se relativno udobno moglo smjestiti i do 5 ljudi (naravno iz istog kućanstva). Na svakoj od njih bio je dostupan dezinficijens te postavljen i mali frižider za piće, koji su bili uključeni u cijenu. 

Neki su posjetitelji bili oduševljeni što napokon mogu otići na koncert, dok su se drugi pak osjećali kao u kavezu. Jedan od njih je objavio i video neobičnoj događaja, a komentirao je da, jednom kad je svirka počela, sve bilo poput običnog koncerta. 

Organizatori planiraju napraviti još ovakvih koncerata, a idući nastup održat će Van Morrison. 

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagabria5
15:25 14.08.2020.

ovo je budućnost svijeta a ne glazbe, život u kavezima svih vrsta i tipova

GE
Gensoman1000
15:53 14.08.2020.

Ovo je jos dobro.... po komentarima vecernjeg lista svi bi zavrsili zatvoreni u logorima po uzoru na njihovu omiljenu kinesku koministicku partiju.

MM
Marljivi mrav
16:30 14.08.2020.

Ima smisla... fino masno naplaćivati ulaznice i zarada kao da je puno i krcato... 🤑 svi sretni i sigurni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije