Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD UPITNIKOM

Je li (ne)izbor ravnateljice Galerije Klovićevi dvori Jasmine Bavoljak bio prijeporan?

Jasmina Bavoljak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
08.05.2015.
u 18:51

Program Jasmine Bavoljak pisan na čak 11 stranica, podržali su Mladen Lučić, muzejski savjetnik i kustos u MSU Istre, i Vesna Jurić Bulatović pomoćnica ministra kulture RH

Ruku u vatru davali smo, sigurni da će v.d. ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Jasmina Bavoljak postati ravnateljicom nakon što blagoslovom članova Upravnog vijeća GKD – Zvonka Makovića, Vesne Kusin, Vesne Jurić Bulatović i drugih - okonča natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice.

No umjesto da zaključe natječaj za novu ravnateljicu na koji se javila samo Jasmina Bavoljak, diplomirana ekonomistica i viša kustosica GKD koja je bila desna ruka pokojne ravnateljice Marine Viculin, članovi Upravnog vijeća su s 3:2 riješili da J. Bavoljak neće biti ravnateljicom, nego će se raspisati novi natječaj. Navodi se da nisu zadovoljni njezinim programom u kojem velikih poteza, no u javnost je procurilo da su se uhvatili nekih mjesta iz biografije J. Bavoljak. Ne navodi se kojih.

Program Jasmine Bavoljak pisan na čak 11 stranica, podržali su Mladen Lučić, muzejski savjetnik i kustos u MSU Istre, i Vesna Jurić Bulatović pomoćnica ministra kulture RH. Lučić kaže da program J. Bavoljak za GKD ne obećane vratolomne izložbe poput Picassa, ali je dobar i uvodi novosti poput muzejskoga umrežavanja, pa je zato glasovao za nju. No tada su, kaže, počele priče koje pripadaju "strategiji standardnog blaćenja", a odnosile su na moralni lik v.d. ravnateljice. Lučić je provjerio izrečene optužbe i ustanovio da nisu točne.

- Glasao sam po svojoj savjesti – kaže nam, siguran da će se priča o svemu tome nastaviti u medijima.

>>Tko će biti novi ravnatelj/ica Galerije Klovićevi dvori?

 

Komentara 1

PA
pankogulo
19:23 08.05.2015.

Ambiciozni mediokriteti su uvijek usporavali prave ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije