Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Je li (ne)izbor ravnateljice Galerije Klovićevi dvori Jasmine Bavoljak bio prijeporan?

Program Jasmine Bavoljak pisan na čak 11 stranica, podržali su Mladen Lučić, muzejski savjetnik i kustos u MSU Istre, i Vesna Jurić Bulatović pomoćnica ministra kulture RH
08. svibnja 2015. u 18:51 1 komentara 711 prikaza
Jasmina Bavoljak
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ruku u vatru davali smo, sigurni da će v.d. ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Jasmina Bavoljak postati ravnateljicom nakon što blagoslovom članova Upravnog vijeća GKD – Zvonka Makovića, Vesne Kusin, Vesne Jurić Bulatović i drugih - okonča natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice.

No umjesto da zaključe natječaj za novu ravnateljicu na koji se javila samo Jasmina Bavoljak, diplomirana ekonomistica i viša kustosica GKD koja je bila desna ruka pokojne ravnateljice Marine Viculin, članovi Upravnog vijeća su s 3:2 riješili da J. Bavoljak neće biti ravnateljicom, nego će se raspisati novi natječaj. Navodi se da nisu zadovoljni njezinim programom u kojem velikih poteza, no u javnost je procurilo da su se uhvatili nekih mjesta iz biografije J. Bavoljak. Ne navodi se kojih.

Program Jasmine Bavoljak pisan na čak 11 stranica, podržali su Mladen Lučić, muzejski savjetnik i kustos u MSU Istre, i Vesna Jurić Bulatović pomoćnica ministra kulture RH. Lučić kaže da program J. Bavoljak za GKD ne obećane vratolomne izložbe poput Picassa, ali je dobar i uvodi novosti poput muzejskoga umrežavanja, pa je zato glasovao za nju. No tada su, kaže, počele priče koje pripadaju "strategiji standardnog blaćenja", a odnosile su na moralni lik v.d. ravnateljice. Lučić je provjerio izrečene optužbe i ustanovio da nisu točne.

- Glasao sam po svojoj savjesti – kaže nam, siguran da će se priča o svemu tome nastaviti u medijima.

>>Tko će biti novi ravnatelj/ica Galerije Klovićevi dvori?

 

Jasmina Bavolja

''Važan je program, a ne emocije''

- Jedina sam se javila na natječaj za ravnatelja Galerije Klovićevi dvori i jedina ponudila program, što je u ova vremena prava ludost kad su odnosi nesređeni, a GKD ima dva gazde – Grad Zagreb i Ministarstvo kulture. Sporna rasprava odnosi se na staru priču oko izbora Marine Viculin za ravnateljicu GKD kad je Vesna Kusin trebala otići s tog mjesta. Ona mi nikad nije oprostila što sam bila jedina članica Vijeća koja je bila suzdržana u glasovanju oko toga i nisam joj dala podršku. No bila je riječ o strašnom blaćenju Marine Viculin. A sada, ja sam svoj prijedlog programa GKD poslala, i o njemu se treba diskutirati, a ne o emocijama.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • pankogulo:

    Ambiciozni mediokriteti su uvijek usporavali prave ljude.