Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika

Je li izbor ravnatelja MSU farsa?

Tihomir Milovac
14.01.2014.
u 16:51

U kuloarima se priča da će Nataša Jovičić postati nova ravnateljica

Svečano se otvara Muzej suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu. Datum je 11. prosinca 2009. Autori stalnog postava i kustosi Nada Beroš i Tihomir Milovac stoje uz ravnateljicu Snježanu Pintarić pred fotoreporterima i ne kriju sreću. Dijele je s nebrojenim Zagrepčanima, osobito kulturnjacima. Je li taj smiješak bio namješten? Ne vjerujemo. Golem je posao dotad (a hvala Bogu i do danas) obavila ta trojka, a danas sa žalošću pratimo njihova međusobna trvenja. Javnost upravo čeka da gradonačelnik Zagreba potvrdi ili odbaci odluku Upravnoga vijeća MSU koje je predložilo da se v. d. ravnateljici Snježani Pintarić povjeri još jedan ravnateljski mandat.

Otvoreno pismo

Odlučili su to birajući između tri kandidatkinje – J. Pinatarić, Nade Beroš i sadašnje ravnateljice Spomen-parka Jasenovac Nataše Jovičić, koja bi očigledno rado promijenila posao. No ni ta odluka nije prošla bez natezanja, političkih poteza o čemu smo već izvijestili. Tog se “vrućeg krumpira” medijski dohvatila i HRT-ova “Treća runda”. Pozvala je u goste dogradonačelnicu Vesnu Kusin, dugogodišnju ravnateljicu Klovićevih dvora, meritornu dakle osobu.

To što je Kusin izgovorila u emisiji diglo je buru u MSU pa se kustos Tihomir Milovac obratio gradonačelniku Milanu Bandiću otvorenim pismom kako bi i javnost doznala da što zamjera Vesni Kusin. Nečuveno je, kaže Milovac, da Kusin kaže da je “Stručno vijeće potpuno neopravdano isključilo treću kandidatkinju Natašu Jovičić”, da ju je automatski (dakle bez argumenta stručnosti) izbacilo iz igre, a Nataša je nudila kvalitetan program MSU... Iz toga su kulturni kuloari zaključili da će gradonačelnik Bandić imenovati Natašu Jovičić za ravnateljicu MSU.

Odlazak Puhovskog

Vesnu Kusin sreli smo na otvorenju izložbe u Laubi i pitali je kad će gradonačelnik donijeti odluku o ravnateljskoj fotelji MSU. K tome i za mišljenje o sukobu u MSU. Gospođa Kusin rekla je da se unutarnje svađe najbolje rješavaju čovjekom izvana. Nije rekla da je to Nataša Jovičić... No nakon objave Milovčeva otvorenog pisma oštro je reagirala na naš upit o tome:

– Bolje bi mu bilo da se pokrije po ušima. Svi znaju da u MSU postoje tabori, da postoji hajka protiv Snježane Pintarić otkad je imenovana ravnateljicom. A upravo je on otvorio tu hajku. Neriješeni rezultat glasovanja Stručnog vijeća koje je dalo šest glasova Snježani Pintarić i isto toliko Nadi Beroš pokazuje unutarnji razdor. A kad se ne može naći rješenje, obično se to rješava čovjekom izvana... – rekla je.

A da je smiješak sreće na otvaranju MSU ipak imao i svoju gorku stranu svjedoči dokument iz 2002. kad je Gradska skupština odbacila prijedlog Upravnog vijeća MSU da Tihomir Milovac postane ravnateljem MSU, zbog čega je ugledni član tog vijeća prof. Nenad Puhovski javno dao ostavku!     

Komentara 1

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
13:27 20.01.2014.

Na postavljeno pitanje odgovor glasi - je, farsa je. I to se može dokazati poviješću "nastanka" muzeja i njegovim upravljanjem od otvaranja do današnjeg dana. Cela stvar je cirkus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije