Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mu odolio

Jakova Kitarovića izgrlio medvjed na otvorenju Interlibera i InfoGamera

12.11.2019.
u 14:26

Državni vrh na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministricom Ninom Obuljen nakon otvorenja Interlibera posjetio je i InfoGamer

Najveća književna manifestacija u RH, sajam knjiga i učila Interliber, tradicionalno svake jeseni tijekom pet dana na Zagrebački velesajam privuče oko 130 tisuća posjetitelja, a u svojem će 42. izdanju na više od 13 tisuća četvornih metara Paviljona 5 i 6 predstaviti nakladu više od 380 izlagača iz 13 zemalja.

Paralelno s Interliberom, otvoren je InfoGamer, veliki sajam igara i informatičke opreme koji bi uskoro mogao prerasti popularnu književnu manifestaciju. Zato ne čudi da je državni vrh na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministricom Ninom Obuljen Koržinek nakon otvorenja Interlibera posjetio i InfoGamer, na kojem je Jakova Kitarovića srdačno izgrlila velika maskota medvjeda, na veselje svih okupljenih!

Izdvojena tema 42. Interlibera je "Znanje i učenje", čemu su posvećeni dani petak i subota (15. i 16. studeni), kada će se u Kongresnom centru ZV-a održavati Sajam hrvatskog obrazovanja, koji će po prvi puta na Interliberu posebno predstaviti hrvatsko obrazovanje.

1/13

Održat će se i Sajam svjetskog obrazovanja, gdje će svi zainteresirani za obrazovanje izvan domovine moći dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu, te konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", koja će ugostiti brojna imena iz obrazovnog sustava, od resorne ministrice, inovativnih profesora do nekih od najboljih hrvatskih učenika koji se natječu i osvajaju nagrade.

Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, a ove godine knjige će dobiti Osnovna škola kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Paralelno s Interliberom u paviljonima Zagrebačkog velesajma odvija se 8. Reboot Inforgamer, jedan od najvećih gamerskih sajmova na svijetu, te 44. sajam inovacija Inova, druga najstarija  izložba inovacija u svijetu te druga najveća u Europi.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, u petak i subotu do 21 sat. Ulaz na Iinterliber je besplatan, a za sve je posjetitelje osiguran besplatan parking s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma. Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova odobravaju 40 posto popusta na cijenu povratne karte.

Komentara 17

DO
doktorica
14:58 12.11.2019.

tko je to

DU
Deleted user
15:28 12.11.2019.

nije ni njemu lako...a sta ce....

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:28 12.11.2019.

medonje u klinču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije