Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačka premijera 'Elementarnih čestica'
Povratak na članak

Izvanserijski, slojeviti prikaz kontroverznog Houellebecqa

Provincijski cirkus koji se stvorio oko predstave završio je u uvodnom rapu Mikija Solusa

Komentari 10

BU
bubimima
18:18 22.07.2015.

Nisam gledala predstavu, ali se nadam da, s obzirom na količinu Houellebecqova teksta, valjda je Buljan u dva sata uspio napraviti predstavu za medij teatra. Za razliku od Buljanove predstave Grobnica za Borisa Davidoviča, koju sam gledala, i koja se svela na doslovno čitanje Kiševog teksta, više primjereno nekoj literarnoj večeri. A glede simuliranog seksa, to je Buljanu izgleda redovni glavni alat.

VL
AT
Atanazije
20:56 23.07.2015.

Odlično je prestavu opisao Davor Mladošić na www.dubrovnikpress.hr. Ne znam smije li se navoditi, ali vrijedno je pročitati. I ekipi iz predstave bi bilo dobro da pročita i malo se prosvijetli. Doista.

VL
BA
bakulušić
18:04 22.07.2015.

Danas sam se naljutio na svoju i tuđu djecu. Pročitavši tekst Denisa Derka "Izvanserijski, slojeviti prikaz kontroverznog Houellebecqa", htio sam da mi objasne o čemu se i o komu radi. Da ne hodam u neznanju i posramljen po bijelom svijetu. Kad tamo, nitko ništa ne zna. A, tobože, završili realne i klasične gimnazije, razne fakultete... Nikad čuli! Ni za Houellbecqa ni za "Elementarne čestice". Ni za Derka ni za Pofuka. Jedino su čuli za Prlu, Mrlu i još jednoga ali mu ne znaju ime. Čuli su za Mani Gotovac i za Milu Kekina. Kažu da se i oni "nevjerojatnom prirodnošću kreću po sceni i oko scene". I to je sve što znaju. Kažu, oni to nisu učili u školi. A nisu išli u "šuvarice" gdje se to, možda, temeljito izučavalo. O, ruga, o, sramote! I sad sam ja zbunjen pa molim gospodina Derka da mi savjetuje u koje još škole moram slati svoju i tuđu djecu pa da nauče sve o Houellbecqu i toj novoj europskoj kulturi. Da ne hodaju po svijetu, posramljeni u neznanju i primitivizmu kao ja. Hoću da budu kao Derk, Grgić, Buljan, Prle, Mani i ostali koji predvode Hrvatsku na novom putu, u nove pobjede.

VL
RA
Radames
23:50 22.07.2015.

Bravo Bakulušić! Nasmijali ste me. I meni bi trebala ta škola.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.