Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Izložba Šime Perića u varaždinskoj galeriji "Zlati ajngel"

U petak, 19. ožujka, u 19 sati, u varaždinskoj galeriji "Zlati ajngel", a u povodu 90. godišnjice života, otvara se izložba slika i skulptura Šime Perića.
18. ožujka 2010. u 09:02 0 komentara 19 prikaza
Šime Perić
Foto: arhiva

U petak, 19. ožujka, u 19 sati, u varaždinskoj galeriji "Zlati ajngel", a u povodu 90. godišnjice života, otvara se izložba slika i skulptura Šime Perića. Bit će izloženi radovi koji predstavljaju sažeti presjek Perićeva umjetničkog rada uz najnovije slike nastale ove godine.

Šime Perić rodio se 10. ožujka 1920. u Antofagasti (Čile), a Akademiju za primenjene umetnosti završio je u Beogradu 1952., u klasi prof. Vase Pomorišca. Godine 1949. jedan semestar studirao je fresko-slikarstvo na Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts u Parizu, a do 1965. godine bavio se kopiranjem fresaka.

Dobitnik je mnogih nagrada, a radio je i kao redovni profesor na Akademiji likovnoh umjetnosti u Zagrebu. Ovu najnoviju izložbu otvorit će autorica predgovora u katalogu izložbe Mladenka Šolman. Izložba će biti otvorena do 11. travnja.

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.