Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Izložba hrvatske umjetničke dijaspore uz hitove Motovuna

Predstavljeni su radovi 11 ključnih umjetnika s ovih prostora koji žive u Berlinu: Nina Kurtela upravo je ušla u finale Berlin Art Prizea
30. kolovoza 2018. u 14:43 0 komentara 79 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

U Laubi, zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost, večeras se otvara izložba “Mostovi i zidovi” koja objedinjuje radove 11 najuglednijih umjetnika s ovih prostora koji danas žive i rade u Berlinu. Među njima se ističe Lovro Artuković kao jedan od naših najcjenjenijih suvremenih slikara, zatim Nina Kurtela koja je upravo nominirana za Berlin Art Prize, pa Ivana Franke, Nika Radić, Boris Ivandić, Irma Markulin, Martina Mezak, Božidar Katić, Dora Đurkesac, Šejla Kamerić i Tanja Ostojić.

Sonja Butić Davidoff Sonja Butić Davidoff Otvorena izložba slikarice koja je prva naslikala Praljka nakon smrti

Izložba “Zidovi i mostovi” premijerno je predstavljena na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu pa ne čudi da se u Laubi otvara paralelno s programom Motovun u Zagrebu, u sklopu kojega ćemo gledati najveće hitove motovunskog festivala. Prva projekcija održat će se večeras u 21 sat, a rezervirana je za žestoki krimić “Ubiti Jesusa” koji je osvojio Propeler Motovuna za najbolji film.

Ovaj film jedan je od dokaza da je stvarni život često uzbudljiviji od fikcije, a prati djevojku koja je svjedočila uličnoj likvidaciji svojeg oca, inače uglednog sveučilišnog profesora. Razočarana korumpiranim sustavom i uvjerena da će smrt njezina oca ostati nerazjašnjena, jednoga dana slučajno susreće ubojicu. Gonjena osvetničkim porivom, ona se zbližava s mladim kriminalcem, no ubrzo se njezini osjećaji prema njemu mijenjaju... Neočekivani detalj je da je ovo stvarna životna priča same redateljice filma!

Bill Cunningham Hommage Billu Cunninghamu Dobro odjeveni ljudi za njega su bili slika života u New Yorku

Slijedi niz naslova koji zaista čine vrh svjetske nezavisne filmske produkcije, a kao posebnu zanimljivost ističemo glazbeni dokumentarac “M.I.A.” o slavnoj reperici koja je u Europu došla kao izbjeglica, a otac joj je – vođa Tamilskih tigrova! Program traje do 9. rujna. 

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.