Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju Kristijan Milić
Povratak na članak

Izjednačavam žrtvu i agresora? Ma to je bio neki drugi film...


Sve što je izrečeno nisam doživio kao napade jer ništa od toga nije bilo točno

Komentari 23

Avatar Jure_Trupina
Jure_Trupina
09:32 20.11.2014.

Gledajte ljudi, čovjek je vrlo jasno rekao koji su mu filmski uzori i što želi snimiti. Prema tome odmah se moglo znati da će film biti lišen bilo kakve ideologije, nacionalne ideje, kiča ili patetike i da će biti riječ o čistom ratnom, akcijskom filmu. Redatelj je to davno dao na znanje. Ovo nije ambiciozan film koji želi rastumačiti i prikazati cijeli Domovinski rat kao neki grand-veći-od-života-film - simbol svih nas kojima je stalo do obrane ugleda tog rata. Ovaj film je puno jednostavniji i ne očekujte ne znam kakvu dubinu ili podtekst. Nego dajte da konačno uživamo u činjenici da imamo pravi ratni film o Domovinskom ratu, ne trebaju nam patetična partizanska prenemaganja. Ovo je tek početak, a za velike filmove ima vremena.

VL
DU
Deleted user
09:17 20.11.2014.

Zanima me da li je i koji lokalni četnik koji je poginuo u Kusonjama u podacima Dokumente i Vece evidentiran kao nevina civilna žrtva koje očekuju naknadu štete od strane Hrvatske, ipak je ministarstvu koji se brinu o svima(partizani ,četnici,teroristima,domobranima,udbašima,kosovcima, profesijonalnim jugoslovenima) a ne samo o braniteljima iz Domovinskog rata dodano +19 mil.kuna u proračunu.

VL
FI
fing
08:48 20.11.2014.

Jedva čekam pogledati, prema svemu pročitanom ovo bi trebao biti prvi odličan film o domovinskom ratu nakon duže vremena.

VL
MA
MarioG
09:00 20.11.2014.

Zar vama nije čudno da nakon više od 20 godina vukovarska klaonica i vukovarska tragedija nije niti jednog filmaša inspirirala da napravi film?? A nije da novaca za film nema..

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
09:14 20.11.2014.

Nema petokrake zbog ovog, a krunice zbog onog, pa za koga se radi film? Mislio sam za sadašnje generacije koje su se tek rodile, one koje su se rodile nakon i one koje će se tek roditi, kako će te generacije znati tko je okružen, tko se brani, tko je tu loš a tko dobar, jer po ovome izgleda ono tu smo negdje i jedni i drugi. Neka prizna da je ispao pi*da, da su mu se nametnuli određeni uvjeti koje je ponizno poslušao. Kako se može snimiti ratni film bez ijednog pravog simobla, ako postoji igdje takav film koji je "neutralan" neka mi ga netko predloži. Filmove koje on nabraja imaju točno razdjeljenje zaraćenih strana, u kojima se pokazuje različitost vjere, načina razimšljanja, običaj ratovanja, gdje se jasno prikažu i jedna i druga strana, dobije se ovakav film kada pustiš politiku u njega. Baš me zanima jel ima ćirilice u filmu, ako je opravdao zvezdu s glupim izgovorom, kako će onda pismo!?

VL
PL
Placid
08:42 20.11.2014.

Dok se u riječkom HNK proizvodi "hrvatski fašizam devedesetih" ostatak ekipe iz crvene družine "sijača kaosa" želi prvi uspješan film o Domovinskom ratu pretvoriti u neuspjeh.

VL
KO
kontrasvegaisvakoga
10:05 20.11.2014.

samo ću reći jednu stvar...za hrvatski film, iznad svih mojih očekivanja...odličan !!!

VL
SE
sestrićna
14:28 20.11.2014.

čim film snima hrt zna se da je izjednačena krivnja(ne moram ga ni gledati) a zna se ko je šef na hrt i ko je tog šefa postavio da bude šef..sve je to ekipa koja ne može smisliti hr državu..

VL
Avatar Azriel
Azriel
10:56 20.11.2014.

Zanima me pogledati film, iz najmanje dva razloga. Prvi razlog je, to su bili moji prijatelji, a neki od njih i najbliže društvo. Drugi razlog je izdaja koja se spominje u članku. Za tu izdaju niej nitko odgovarao, a trebao je

VL
Avatar bok
bok
10:54 20.11.2014.

Jedva cekam da g apogledam. Ne mozemo ocekivati filmove poput partizanskih koji su sluzili komunistickoj indoktrinaciji. Nadam se samo da ce biti i medunarodno uspjesan.

VL
DU
Deleted user
09:25 20.11.2014.

Najbolji Hrvatski film snimljen do sada, a naročito sa ratnom tematikom.

VL
MI
Milutin
10:37 20.11.2014.

ratni ili antiratni? politicki pamflet pred izbore?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.