Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže "Rezervni"

Iz VBZ-a su potvrdili da već prevode memoare princa Harryja na hrvatski

Utrecht Robin/ABACA/ABACA
23.01.2023.
u 16:28

Danas su u VBZ-u potvrdili da oni objavljuju hrvatsko izdanje knjige „Spare“ ( „Rezervni“ ili „Rezerva“) princa Harryja, a memoari koji se upravo prevode trebali bi u rukama čitatelje biti koncem ožujka, jer riječ je o knjizi od petstotinjak stranica. 

Drago Glamuzina, glavni urednik VBZ-a, upravo je Večernjem listu, još 12. siječnja, potvrdio da pregovaraju o kupnji prava na objavu knjige na hrvatskom jeziku, djela koje je po brzini prodaje  postalo najveći publicistički hit svih vremena. No, tada VBZ još nije imao potpisani ugovor, jer su sve stavke morali potvrditi i odvjetnici britanskog princa.

U svakom slučaju, sada je jasno da ni hrvatski čitatelje neće biti zakinuti za štivo u kojem princ Harry iznosi brojne pikanterije iz života britanskog dvora, a sasvim je sigurno da će mnogi željeti provjeriti je li autor slavnih memoara tek  razmaženo derište, kao što to tvrdi britanski tisak braneći kraljevsku obitelj ili pak čovjek koji još nije prebolio tragično smrt svoje majke, obožavane princeze Diane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije