Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol rasizma
Povratak na članak

Iz New Yorka uklanja se rasistički kip predsjednika uz kojeg stoje crnac i Indijanac

Kip bivšeg američkog predsjednika Theodorea Roosevelta uklonit će se sa svog mjesta ispred newyorškog Prirodoslovnog muzeja zbog rasističkih konotacija.

Komentari 7

DU
Duslikr
14:29 22.06.2020.

Kip se može ukloniti, ali ne i ono što on prikazuje- povijesne činjenice.

VL
JO
jorgen
14:48 22.06.2020.

Sve mi se čini da ovi neoliberalni brisači povijesti neće stati dok se ne izjednače s Talibanima. Jer uvijek će se naći netko kome nešto smeta. A vidimo da se već sada odluke o uklanjanju ne baziraju na referendumima, nego zakonu glasne rulje.

VL
DU
Deleted user
14:58 22.06.2020.

Treba samo napraviti dodatna dva konja i staviti ovu dvojicu na njih i gotova stvar!

VL
PE
penelopea5
14:56 22.06.2020.

Nisu Amerikanci krivi Afrikancima i Indijcima sto oni ne vole raditi, stvarati i graditi svoju zemlju, suverenu i urednu pravnu drzavu, sebi i svome narodu tako kao i Amerikanci. Sve su drzave iste pod suncem, samo ovisi tko u njimaa zivi. i kako vodi racuna o svojoj zemlji i narodu. Da se Amerikanci presele u Afriku ili Indiju, oni bi opet napravili Ameriku od tih zemalja, najmocniju i najbogatiju zemlju na svijetu. A da se Afrikanci i Indijci presele u Ameriku, oni bi opet napravili siromasnu i jadnu i bijednu drzavu na svoju sliku i priliku. Nije to rasizam nego je to jednostavo tako. Dosta pogledati ove migrante sto su se naselili po tudjim zemljama u Europi, oni su opet podizali sandzake, ''no go zone'', po tudjim drzavama, i ne pada im na pamet raditi, zato sto to isto rade i u svojoj kuci, i to nema nikakve veze sa rasizmom, nego sa mentalitetom jednoga naroda. Da se njima radi, ucinili bi oni Ameriku i od svojih zemalja, nego oni ne vole raditi, nego vole doci na gotovo i izigravati zrtve, siriti mrznju prema domicilnom stanovnistvu u svojoj kuci i na svojoj zemlji, i zivjeti na tudji racun.

VL
Avatar Damating
Damating
14:44 22.06.2020.

Roosevelt je bio veliki zagovornik eugenike. To su znali i prije. Sad im je oportuno da ga maknu. Iako bi upravo ovaj kip trebalo ostaviti, jer prikazuje što su do sad mislili i što i dalje misle.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.