Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariško priznanje

Ivo Malec u novu je godinu ušao s Honeggerom za životno djelo

malec
Arhiva VL
03.01.2010.
u 15:12

Skaldatelju s pariškom adresom uručeno je vrhunsko priznanje Francuske fondacije, a samo mjesec prije toga dobio je nagradu u akademiji lijepih umjetnosti

Zaredale su nagrade za skladateljstvo Ivi Malecu (Zagreb 1925.), ali uglavnom u njegovom dugogodišnjem prebivalištu u Parizu. Sada mu je žiri Francuske fondacije dodijelio Međunarodnu nagradu Arthur Honegger 2009 za životno djelo. Samo mjesec dana ranije u Akademiji lijepih umjetnosti ja na javnoj svečanoj godišnjoj sjednici primio je nagradu za skladateljski rad, a treba podsjetiti da mu je proljetos dodijeljen i Zlatni Orfej za najbolji CD s djelima Epistola na stihove Marka Marulića i Arc-en-cello. Koncert s praizvedbom Epistole u Louxembourgu izravno je prenosio Hrvatski radio. Bar nešto iz rodne zemlje. (mst)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije