Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Ivana Sajko dobila drugu, a Damir Šodan treću nagradu Marin Držić

Prva nagrada Marin Držić nije dodijeljena, a drugu je osvojila Ivana Sajko za dramu \"Krajolik s padom\". Treću nagradu dobio je Damir Šodan za dramu \"Chick lit\". Nagrade će biti uručene 21. trvnja u Splitu.
27. ožujka 2012. u 15:24 3 komentara 17 prikaza
ivana sajko
Foto: antonio bronic/pixsell

Kvaliteta radova poslanih na natječaj Marin Držić za dramsko djelo ispod je razine koja bi trebala dostojno predstavljati recentnu dramsku produkciju u Hrvatskoj, zaključilo je stručno povjerenstvo Ministarstva kulture u kojem su bili Marija Kohn, Daša Drndić i Oliver Frljić. Stoga prva nagrada nije dodijeljena, drugu je osvojila Ivana Sajko za rukopis "Krajolik s padom", a treću Damir Šodan za "Chick lit".

"Mali broj tekstova problematizira dramsku formu i ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno, pa čak ni provokativno s aktualnom društvenom i političkom stvarnošću", zaključio je žiri koji prvu nagradu nije dodijelio jer smatra da nijedan od prispjelih tekstova ne postavlja dovoljno visoke standarde dramskog pisma općenito, pa tako ni onog u Hrvatskoj. Na natječaj su pristigla 62 rukopisa. Nagrade će biti uručene 21. travnja u HNK Split. Povjerenstvo kazalištima ipak preporučuje pozornost na tekstove Mislava Brečića, Željka Funde, Lade Kaštelan, Pava Marinkovića, Filipa Nole, Damira Petričevića, Branka Ružića, Tomislava Šestana i Jasne Žmak.

Koronavirus
stižu strože mjere
Najgori dan od početka epidemije: Stožer: Imamo 3603 nova slučaja. 56 osoba je preminulo
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • zelenaruka:

    prvo sve izvrjeđaju pa onda daju drugu i treću((-:

  • Roargh:

    bravo, tako i treba. za razliku od dosadasnjeg zirija dinosaura koji su iz masturbativnih razloga prosle godine nagradili netalentiranu posvudusu Irenu Skoric (?!)

  • lukatia:

    \"Mali broj tekstova problematizira dramsku formu i ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno, pa čak ni provokativno s aktualnom društvenom i političkom stvarnošću\". Ako je ponuđeni cirtat točan, onda bi cijenjeno povjerenstvo trebalo znati da je tvrdnja da \"mali broj tekstova ... prikaži još!a ne korespondira dovoljno inovativno, intrigantno ...itd\", zapravo pohvala svim ostalim pristiglim tekstovima (osim malog broja).