Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK SPLIT

Intendant Šestan potvrdio je da se javilo čak 17 kandidata

Foto: Ivo Čagalj
12.09.2019.
u 12:29

U HNK Split jučer su otvorene prijave za nove ravnatelje Opere, Baleta, Drame, za poslovnog ravnatelja te upravitelja tehnike.

– Stiglo je ukupno sedamnaest molbi za pet mjesta mojih najbližih suradnika što me raduje jer pokazuje veliko zanimanje za naporan rad u teatru – rekao nam je intendant Srećko Šestan, koji je u fotelju zasjeo 1. srpnja. Na upit hoće li svi pretendenti za atraktivna mjesta biti pozvani na razgovor, dodao je da još nije utvrđeno ispunjavaju li zadane uvjete. Po Splitu se već danima nagađa i “decidirano zna” tko će sljedeće četiri godine voditi kazalište. Dobro upućeni tvrde kako će šefica Drame biti Jelena Bosančić, što je najveće iznenađenje s obzirom na to se govorilo da je to mjesto odavno rezervirano za redateljicu Nenni Delmestre.

Šef Opere navodno bi trebao biti dirigent Jure Bučević, dok dosadašnji Ivo Lipanović postaje šef dirigent. Na čelo Baleta, prema kuloarskim pričama, stiže osoba iz Zagreba, baletni pedagog Ilir Kerni, desetljećima angažiran u HNK Zagreb, dok Igor Kirov, još uvijek aktualni v.d. ravnatelja splitskog Baleta, navodno postaje, ma što to značilo, kućni koreograf i ponudit će mu se ugovor na godinu dana. Poslovni ravnatelj HNK Split, prema ćakulama, trebao bi ponovno biti Milivoj Hekman, koji posljednjih godina radi u Službi za kulturu Grada Splita, dok na mjestu ravnatelja tehnike “ostaje” dosadašnji, Damir Punda. V.d. ravnatelja Drame Jasna Jukić vraća se u Dubrovnik, odakle ju je “povukao” bivši intendant kad je Trpimir Jurkić podnio neopozivu ostavku. Na sve ovo Šestan kaže: “Neka ljudi govore.” Sigurno je da će se 16. i 17. obaviti razgovori s kandidatima, a Kazališno vijeće donosi konačnu odluku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije