Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vector hack

Impresivni festival vektorske analogne grafike seli se u Šibenik

Foto: Vector Hack
1/5
04.10.2022.
u 09:10

Treće izdanje prvog svjetskog festivala analogne vektorske grafike – Vector Hack započelo je prošli tjedan u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, a nastavlja se u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku

Treće izdanje prvog svjetskog festivala analogne vektorske grafike – Vector Hack započelo je prošli tjedan u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo grupnom izložbom kojom je dominirala impresivna instalacija umjetnice Mirjane Vodopije, s filmskim projekcijama među kojima se izdvojio dokumentarni film o pionirima videoumjetnosti "The Vasulka Effect".

Vector Hack je bijenalni festival koji u svom trećem izdanju okuplja tridesetak međunarodnih i domaćih umjetnika, programera i inženjera koji se bave audiovizualnom umjetnošću za koju koriste analogne osciloskope i lasere. Zagrebački dio programa završen je sinoć, nakon čega se umjetnici sele u Šibenik.

U Kući umjetnosti Arsen na Obali hrvatske mornarice 1 sutra će početi konferencijski, filmski i performerski program koji će biti potpuno prenošen uživo. Program je, kažu organizatori, namijenjen svima koji žele nešto više saznati o povijesti analogne vektorske grafike i tehnologiji koja stoji iza nje, novim softverskim i hardverskim rješenjima te brojnim izumima i otkrićima na tom polju. Šibenski dio programa festivala završit će u petak, laserskim projekcijama na Tvrđavi sv. Mihovila.

1/5

Programe Vector Hacka realizira umjetnička organizacija Osciloskop u partnerstvu s Tvrđavom kulture Šibenik, a začetnik festivala hrvatski je multimedijski umjetnik Ivan Marušić - Klif. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije