Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

I ulični svirači slušali Il Giardino Armonico na Igrama

Il Giardino Armonico
arhiva VL
22.07.2011.
u 15:09

Osviješten pristup glazbi iz 17. i 18. stoljeća sigurno je stekao nove poklonike, a skladbe Castella, Merula, Legrenzija i Galuppija dobile su suvremene interpretatore kakve se samo može poželjeti

I dubrovački ulični svirači koji plijene pažnju šetača na Stradunu renesansnim kostimima i renesansnom glazbom zanemarili su zaradu i došli na prvi festivalski nastup talijanskog ansambla Il Giardino Armonico u Kneževu dvoru. I nisu požalili. Dvosatni nastup vrhunskih glazbenika iz Italije posvećen glazbi Venecije iz vremena Antonija Vivaldija izmamio je dugi pljesak i iskreni ushit publike.

Odnosi se to podjednako na nevjerojatno podatan, ali i okretan zvuk gudača čiji je zvuk oplemenila i lutnjistica Evangelina Mascardi, ali i na upravo nevjerojatno virtuoznu svirku umjetničkog voditelja i flautista Giovannija Antoninija, koji je izveo tri Vivaldijeva koncerta za flautino te blok-flautu. Osviješten pristup glazbi iz 17. i 18. stoljeća sigurno je stekao nove poklonike, a skladbe Castella, Merula, Legrenzija i Galuppija dobile su suvremene interpretatore kakve se samo može poželjeti. I dok bi čovjek očekivao da nakon takvog koncerta ugledni glazbenici odlaze na čašu najboljeg dingača ili dubrovačke malvazije uz stonske kamenice, oni su u Ulici od Puča jeli hranu za siromašne, narezane komadiće pizze koji se jedu stojeći. Znači li to da su i najbolji ansambli u financijskoj krizi ili su dubrovačke cijene učinile svoje?

Ključne riječi

Komentara 2

ON
onur
22:11 22.07.2011.

Dvije pizze(velike ali manje nego velike od male u zagrebačkoj Dvojci), sendvić i bolognese spagetti te dvije cole i jedan sok te piva u Dubrovniku na Lapadu u jednom os, cijene divljaju a Dubrovčani misle da su najljepši na svijetu...rednjem restoranu koštaju 350 kuna... Dubrovnik je i dalje neuređen.. Vozač u autobusu za Zaračnu luku Dubrovnik mi govori da baš turista i nema....Belvedere je i dalje pod vlasništvom ljudi sličnom ovome gadu od bivšeg Predsjednika vlade RH u Remetincu....O Festivalima u Dubrovniku neću previše... zaobilaze ih oni s dubljim đepom... Koncerten dvorane još nema...Gradonačelnik im je pod istragom USKOKA....Učiteljica Šuica čeka povratak što je još gore za Dubrovnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije