Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

I u Splitu ‘Sprovod u Theresienburgu’

Premijera Krležinog Sprovoda u Theresienburgu na Malom Brijunu
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
01.08.2014.
u 10:29

Ansambl je pokazao svestranost kroz glumu, pjesmu i ples

        Premda se po kratkom i gotovo suzdržanom pljesku ne bi dalo zaključiti da je prva “baletna” premijera na jubilarnom, 60. Splitskom ljetu ispunila velika očekivanja, Splićanima se doista jako svidjela glazbeno-plesna drama “Sprovod u Theresienburgu”.

– Nešto sasvim novo, iznimno, drugačije od onoga što smo navikli gledati. Puno plesa i pjesme, glumci odlični, podsjeća na mjuzikl, a to ipak nije – komentirali su gledatelji oduševljeni glumcima Vandom Winter, Draženom Čučekom i Ozrenom Grabarićem. Veliko umijeće, sklad i uigranost pokazali su članovi baletnog ansambla HNK Split koji u predstavi, nastaloj u zajedničkoj produkciji Splitskog ljeta i Kazališta Ulysses, plešu, pjevaju i glume.

Nedvojbeno je kako je u projekt koji kao koreograf, redatelj i dramaturg potpisuje uspješni Staša Zurovac uloženo puno truda i umjetničke “ljubavi”, što svakako zaslužuje pohvale. “Sprovod u Theresienburgu” praizvedbu je doživio 23. srpnja na Malom Brijunu.    

>> Burleskni mjuzikl s plesom i pucanjem 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije