Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratki igrani film

'I love YU'` Irene Škorić dobio nagradu žirija na festivalu u Švedskoj

Irena Škorić film I love YU
Foto: PR FOTO
1/4
22.12.2017.
u 07:37

Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana.

Kratki igrani film 'I love YU'' redateljice i scenaristice Irene Škorić, dobio je nagradu žirija za najbolje „žensko prisustvo na filmu“ na Balkan New Film Festivalu BaNeFF, koji se je održao od 19.-21.12.2017. u Stockholmu.

Stručni žiri je istaknuo motivaciju za nagradu: "Sjećanje je sve, kombinacija obiteljskih filmova i ponovno proživljenih trenutaka odmora, ljubavi i svakodnevnog života. Lokalna priča o Rijeci otkrivena je kao rezultat poetskog filma."

Film je odabran kao jedini hrvatski kratki igrani film u konkurenciji 16 dokumentarnih i kratkih igranih filmova iz Švedske, S.A.D.-a, Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Indije…

Film je svoju međunarodnu premijeru imao na World Film Festivalu u Montrealu, a hrvatsku na Danima hrvatskog filma u Zagrebu.

Na WorldFestu u Houstonu osvojio je Zlatnu nagradu za Najbolji kratki igrani film u kategoriji drame, a na Ouchy film awards u Lausannei u Švicarskoj nagradu za najbolju režiju.

Foto: PR FOTO

I love YU, snimao se na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana.

Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran

sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Autorska mi je radost otkrivati jednu nepoznatu Rijeku, kao čudesnu i još neistraženu pozornicu ne samo za ovaj već i neki budući film, izjavila je Irena Škorić. 

Irena Škorić film I love YU
1/4

Festival BaNeFF posvećen je novijoj produkciji zemalja s teritorija Balkana. Usmjeren je na filmove koji se bave ili odnose na balkanske teme, filmove koji nemaju širu distribuciju po skandinavskim zemljama i koji imaju kreativne vrijednosti o kojima se u niz panela želi raspravljati s uglednim filmskim gostima.

Festival nakon glavnog događanja u Stockholmu tijekom proljeća i ljeta nastavlja putovati i prikazivati odabrane uratke u drugim gradovima Švedske i Norveške. Manifestacija se održava u suradnji s Gradom Stockholmom i Švedskim filmskim institutom.

 

Komentara 4

Avatar zong
zong
11:58 22.12.2017.

I love YU too!

LA
lakočemo
14:14 22.12.2017.

me to

DU
Deleted user
17:06 24.12.2017.

and me to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije