Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bad homburg

Humanitarni koncert za razminiravanje Hrvatske

koncert u bad homburgu
07.03.2014.
u 23:39

Dubrovački simfonijski orkestar i gudački komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fančinija uz sopranisticu Mariju Vidovič i poznatog hrvatskog pop pjevača Petra Grašu izveli su niz skladbi

Višegodišnje prijateljstvo gradova Dubrovnika i Bad Homburga iz Njemačke večeras je okrunjeno humanitarnim koncertom u tom njemačkom gradiću kod Frankfurta. 

Dubrovački simfonijski orkestar i gudački komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fančinija uz sopranisticu Mariju Vidovič i poznatog hrvatskog pop pjevača Petra Grašu izveli su niz skladbi na koncertu u Kulturnzentrumu Engilsche Kirche u samom središtu Bad Homburga. 

Taj koncert s kojega je sav prihod išao za razminiravanje Hrvatske zajedno su organizirali gradovi prijatelji Dubrovnik i Bad Homburg i Udruga Krotienhilfe uz veliku potporu inozemnog izdanja Večernjeg lista koji je ujedno bio i medijski pokrovitelj koncerta. Inače, Bad Homburg, koji već dva desetljeća njeguje prijateljstvo s Dubrovnikom, organizirao je akciju pomoći razminirivanja Hrvatske.

Večerašnji koncert samo je bio jedna u nizu akcija kojom će taj grad prikupiti 53 tisuće eura za razminiravanje Hrvatske, koliko taj grad ima stanovnika. Koncertu u Bad Homburgu nazočinili su tamošnji gradonačelnik Michael Korwisi, generalni konzul RH u Frankfurtu Josip Špoljarić, izaslanstvo grada Dubrovnika, Olga Stoss, predsjednica udruge Kroatienhilfe, Đurđa Adlešić, predsjednica Zaklade Hrvatska bez mina i ličko-senjska dožupanica Ivana Tomaš.

>> U humanitarn​oj akciji 'Svi za Anabelu' prikupljen​o 205 tisuća kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije