Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandalozna odluka

HTV odbio kupiti Žilnika, “Srbenku”...

31.05.2019.
u 17:34

Tko gubi, uvijek se ljuti, no ponekad su temelji za ljutnju itekako opravdani, pa čak i skandalozni. Takav je slučaj s najnovijim odbijenicama koje su stigle na adrese nekoliko hrvatskih producentskih kuća, u kojima ih Povjerenstvo HRT-a za nabavu programskih sadržaja obavještava da nije zainteresirano za otkup njihovih djela.

To samo po sebi ne bi bilo čudno da se među odbijenima nisu našli neki od najuspješnijih i najcjenjenijih domaćih filmova i autora, koji su zabljesnuli na domaćim i međunarodnim festivalima te izazvali ogromno zanimanje javnosti čije bi gledalačke interese javni televizijski servis trebao zastupati.

Konkretno, HTV je odlučio da nema interesa otkupiti dokumentarni film “Srbenka” Nebojše Slijepčevića koji je postao prvi hrvatski dokumentarac u portfelju globalnog diva HBO-a, a njegov je redatelj nakon niza priznanja ovoga tjedna dobio najveće državno priznanje u kulturi, nagradu Vladimir Nazor. I to upravo za film “Srbenka” koji nacionalna televizija sada ne želi prikazati!

Među odbijenima je i niz dokumentaraca produkcije Factum, među kojima i najnoviji film majstora Želimira Žilnika koji se bavi pitanjem migracija, a najbizarnije od svega je što su odbili su i film “Iza lica zrcala“ Zrinke Matijević koji je na Sarajevo film festivalu dobio nagradu HTV-a za najbolji projekt!

Komentara 5

BU
busbus59
18:09 31.05.2019.

Nagradu HTV-a na Sarajevskom festivalu? O čemu drobi Milenka? A zašto bi otkupili nešto što hvale samo ljevičari? Što se mene tiče to je smišljena provokacija radi sijanja mržnje,ništa drugo!

BL
bla3108
19:52 31.05.2019.

HRT je imao stvarno upitnih situacija na rubu propagande, ali zasto bi oni morali prikazati ovu, ovaj put srpsku propagandu? Zar ce nas sad Srbi poceti maltretirati sa svojim glupostima postavljajuci ultimatume? "Prikazi ovaj film ili mrzis Srbe!" rekli bi oni. Također, dokumentarac treba biti neutralan, a ovaj film prikazuje jednu anegdotu kao "opis hrvatskog drustva" i to iz potpuno iskrivljene perspektive. U stvarnosti je hrvatsko drustvo otvoreno i nikoga nije briga za to sto je netko Srbin, Turkmenistanac ili Marsovac...osim mozda ekipe na ovom portalu, ali to su stvarno posebne biljke

DR
drazen96
20:21 31.05.2019.

A šta će nam to. Imamo mi naših filmova koje treba financirati a ne kupovati neprijateljske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije