Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižno priznanje

Hrvatske Blues Snage u Memphisu dobile najveću blues nagradu

Hrvatske blues snage
Foto: Privatna fotografija
14.11.2018.
u 07:38

U 37 godina koliko ta nagrada postoji tek je nekolicina europskih blues udruga imalo tu čast da je dobije, no među njima našla se i naša mala Hrvatska odnosno udruga Hrvatske Blues Snage

Keeping The Blues Alive je najveća blues nagrada koju svake godine u Memphisu glavna svjetska blues organizacija Blues Foundation uručuje onima koji svojim djelovanjem znatno promiču blues glazbu u svijetu.

U 37 godina koliko ta nagrada postoji tek je nekolicina europskih blues udruga imalo tu čast da je dobije, no među njima našla se i naša mala Hrvatska tj. Hrvatske Blues Snage,  udruga koja u svijetu brani blues boje naše domovine. Udruga upravo obilježava deset godina postojanja i deset godina da u Memphis šalje svoje blues predstavnike te je nagrada stigla u pravo vrijeme.

Boris Hrepić Hrepa, naš poznati glazbenik koji je iz dresa Daleke obale prešao u blues redove već je šest godina predsjednik Hrvatskih Blues Snaga. Rekao nam je svoje dojmove o dobivenoj nagradi:

– Kad sam dobio vijest o nagradi morao sam odmah sjesti jer su mi koljena zaklecala. Velika je to čast za našu udrugu i Hrvatsku dobiti tu nagradu, pogotovo što znam da se neke puno veće i jače udruge prijavljuju već godinama i isčekuju tu nagradu a mi smo je uboli iz prve. No to je samo znak da se mi trudimo i promičemo blues na više nivoa, od organiziranja Croatian Blues Challengea, koncerata, novih festivala, blues diskografije, radijskih emisija te na kraju, što je možda i najvažnije, rada s djecom i mladima. Evo i sljedeće godine u siječnju na 35th International Blues Challenge po četvrti put, u suradnji s Poprock školom iz Siska, vodimo Youth Blues Band, što nije uspjelo niti jednoj europskoj državi. Na svečanoj manifestaciji 25.siječnja biti će nam uručena Keep The Blues nagrada, koju posvećujemo našem pokojnom idejnom začetniku i osnivaču Draženu Buhinu Buhi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije