Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Hribar kao šef HAVC-a nije kršio ni jedan zakon

Hribar je zbog optužbi za navodni kriminal prošle godine podnio ostavku na čelno mjesto HAVC-a.
26. listopada 2018. u 08:11 4 komentara 315 prikaza
Hrvoje Hribar
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što su u predmetu formiranom u povodu izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji Hrvatskog audiovizualnog centra za 2015. godinu provedeni izvidi, tijekom kojih je analizirana relevantna dokumentacija te su uzete izjave, zaključeno je da iz utvrđenih činjenica ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovorne osobe HAVC-a.

ČETVEROGODIŠNJI MANDAT HAVC dobio novog ravnatelja: 'Idemo dalje u borbu za filmsku baštinu'

S obzirom na to da se u radnopravnim nepravilnostima koje su utvrđeni revizijom ne ostvaruju bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, nema osnova za poduzimanje drugih radnji u nadležnosti Državnog odvjetništva. Tim je riječima DORH dao zakašnjeli epilog hajci koja se vodila protiv sada već bivšeg ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara, koji je zbog optužbi za navodni kriminal prošle godine podnio ostavku na čelno mjesto u toj ustanovi zaduženoj za razvoj, financiranje i promociju hrvatskog filma.

Hasanbegović Rasprava o HAVC-u Hasanbegović napao Hribara, a Stazić mu odgovorio: Ovaj fašistički govor je sramota!

– U Hrvatskoj je na snazi maligni pokret otpora prema temeljnim kreativnim dostignućima vlastite zajednice, neka vrsta autoimune bolesti, antieuropsko gibanje usmjereno prema vjerojatno najotvorenijem i najplodnijem sektoru hrvatske kulture: audiovizualnoj zajednici – rekao je odlazeći s čela HAVC-a Hribar, a njegove riječi velikim su se dijelom, nažalost, potvrdile.

Krivnja koju mu se imputiralo nije dokazana, a HAVC je u međuvremenu napustio još velik broj filmskih profesionalaca. Oni koji su ostali rijetko se vide na događajima važnima za filmsku zajednicu, a telefonsku slušalicu gotovo i ne podižu.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • bakulušić:

    U socijalističkoj Hrvatskoj zakone krše samo oni koji nisu za Tita i Partiju, samo oni koji nisu za bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti, koji nisu za nesmetan prolaz migranata, koji nisu za platformaše i "kulturnjake", samo oni koji ... prikaži još! se komunističkoj i partizanskoj djeci ne klanjaju do poda...

  • autoritet:

    Financiranje pajdaša (i vlastite kćeri), financiranje četničke propagande, ljudi u vijećima koji sami sebi dodijeljuju milijune za projekte... Ma sve je zakonito, nema kaj. Usput, i autorica ovog članka je radila na projektima koje je financirao Hribarov HAVC, bilo bi ... prikaži još! korektno to napomenuti, a ne da izigrava neutralnu novinarku.

  • Danijel2:

    Najbolji dokaz (prevelike) demokracije i slobode u Hrvatskoj je to što se raznim mrziteljima ove zemlje još i plača da rade protiv nje.