Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzija u Splitu
Povratak na članak

Hrast: spriječit ćemo Frljićevu predstavu

Splitski Hrast traži ostavka selektora Marulićevih dana Igora Ružića, intedanta svih kazališta koja igraju Frljića te ministrice kulture

Komentari 60

DU
Deleted user
11:00 21.04.2017.

Kaže ravnatelj da ima valjda i važnijih stvari od ove predstave u našoj državi. Ovakva logika jednog intrlektualca, ravnatelja neke umjetbičke organizacije ili festivala je neshvatljiva. Po toj logici i taj njegov nevažan festival ne bi se treba ni održati, i država bi ako ništa drugo zašparala lijepe novce. A ako se već održava znači da je i nešto važan za ovu državu, pa s tom razinom važnosti treba pristupiti i repertoaru. Ako je san sadržaj repertoara nevažan, onda što on uopće tamo radi?

VL
OB
ObrenM
11:12 21.04.2017.

Da je u Srbiji izvrgao ruglu svetog Savu ili nekog drugog srbskog miljenika, gulio bi dugogodisnji besplatni odmor,a mozda bi mu se dogodilo i nesto gore.Kod nas se svi takmice tko ce bolje ugoditi manjinama koji vrijedjaju i teroriziraju vecinu.

VL
DU
Deleted user
11:18 21.04.2017.

Potpuno se slažem s tim Golovkom: nije najveći problem predstava već on sam, jer daje ovakve sramotne izjave.

VL
SL
slivnevode
01:04 23.04.2017.

Simuliranje oralnog seksa sa kipom pape Ivana Pavla II, vađenje hrvatske zastave iz spolovila Muslimanke a potom silaženje Isusa sa križa koji potom siluje tu istu Muslimanku... To je dio sadržaja predstave kako prenose mediji! Onome tko u tome vidi umjetnost a ne degutantno i nastrano vrijeđanje vjerskih osjećaja,doista treba veeeelika i što hitnija stručna pomoć!!!

VL
MA
Majur
12:29 21.04.2017.

Napravi predstavu u kojoj "opereš" srpski mitomansko-veliko srpski mentalni sklop,evo ti Pupovca i ekipe i optužbe da si ustaša....napravi predstavu u kojoj "opereš" Rome i njihov način (a)socijalnog života u bilo kojoj državi,evo ti odmah optužbi da si rasista i fašista od specijaliziranih udruga.....napravi predstavu u kojoj "opereš" homo-pokrete i njihove zahtjeve,evo ti 35688 udruga i optužbi da si ustaša,rasista,fašista,zatucani kamenjarski vjernik......Napravi predstavu u kojoj "opereš" vjeru i Isusa Krista.....e to je onda umjetnost iako najviše ljudi taj performans vrijeđa,pa su shodno toj njihovoj logici baš oni koji prigovore takvoj predstavi,zatucani vjernici i neosvješteni dibidusi koje se i treba vrijeđati....

VL
Avatar sindarela
sindarela
12:39 21.04.2017.

Pa niste vi AKP niti vam je vođa Erdogan da će te vi nešto braniti ako vam se nešto ne sviđa ne idete to gledati ni nama se ne sviđaju vaši koji pred bolnicama mole pa ih moramo trpjeti aa što se tiče branitelja i njihovih krunica navikli smo i šatoraši su na majicama nosili oslikane križeve i delali cirkusa postavljali plinske boce kakve veze ima rat s krunicom pa nije ovo valjda bio vjerski rat ili možda je gledajte molim vas da nam skinete lažne branitelje i one koji primaju lažne mirovine i invalidnine sa proračuna

VL
Avatar Parousia
Parousia
12:00 21.04.2017.

Kako vas nije dragoga Boga strah

VL
Avatar balen
balen
12:17 21.04.2017.

Uskoro ide inicijativa HRAST-a da se iz mora izvade sve zvijezde jer asociraju ...

VL
DU
Deleted user
12:50 21.04.2017.

Prije nekoliko dana u Slobodnoj Dalmaciji izašao je članak o tome kako Blaž Petrović bespravno devastira i betonira pošumljeni dio s plažom pored Makarske. Nisam primijetio da je ijedna udruga ili stranka digla glas ili najavila prosvjed protiv toga. Prijee kojih mjesec dana u više medija objavljeno je kako je MORH-ova tajnica Sanja Šprišić u 12-godišnjem periodu lažnim putnim nalozima ukrala 1,5 milion kuna. Kažnjena je godinom dana zatvora (i to jedva) a do sada je vratila oko 9 tisuća. Nisam primietio da je ijedna udruga inzistirala na tome da se ispita što je s preostalim novcem, je li tajnica doista djelovala sama (u što je doista teško vjerovati) i kakvo je to pravosuđe koje dodjeljuje tako niske kazne za krađu 1,5 mil kuna (prvotno je osuđena na rad za opće dobro). Ali glavno da moralna vertikala HRAST grakće iz petnih žila na kazališnu predstavu. Užas.

VL
KR
krsto67
17:46 21.04.2017.

Opet pišem, neka Frljić napravi prestavu na temu Islama i Muhameda ako ima mu…!! Ne znam što mu je skrivila Katilička crkva dok je nastojao biti svečenik.

VL
MK
marko.kosmicki
11:43 21.04.2017.

kaže u ustavu nema cenzure a ploče bi skidali

VL
MA
Makroman
16:13 23.04.2017.

Jedna nova informacija u svezi ove kazalisne predstave. Redatelj Frljic se odlucio izmijeniti jedan detalj tako sto CE pred kraj predstave biti zapaljen Kur'an da bi naslov prdstave imao smisla. Zbog straha od prosvjeda CE se to najvjerojatnije drzati u tajnosti do kraja. Zato nemojte da ga kritizirate jer je on jedini poslije Francuza Koji se to usuduje.

VL
Avatar aunick
aunick
06:12 13.11.2017.

Ovaj Golovko je vece zlo od devijantnog Frljica. Ako je ravnatelj nesta procita, a treba je za tu funkciju, onda Frljiceve bljuvotine nebi mogle naci ista sa Marulicem. No oba, oba ona treba da padnu i ostanu u glibu uu kojem i jesu jer vrijedjaju um kulturu i opstojnost hrvatskog naroda. Njihovo "prosvjetiteljstvo" je sumrak uma te neka ga nose iz Hrvatske. Prodajte to vanka. Pocnite sa Poljacima. Tupani.

VL
TO
tolitol
11:20 21.04.2017.

Frljić će naravno jedva dočekati ovakvu reklamu, a i Hrast isto.

VL
Avatar aunick
aunick
06:30 13.11.2017.

Kulturu koju bi trebali da podrzavaju i strpljivo vode naprijed je hrvatska i predominantno katolicka. Ovo predstavljaju nesto drugo, neku cudnu, recimo po njihovom izboru i namjeri. neku radikalnu teznju za unistavanje svih normi i rusenje svih ograda. To nije liberalizam vec nametanje volje i uma sredini koja to vase proseravanje ne treba. To vrijedja. Kakva je to ministrica kulture koja hoce da kulturu namece? Pa za to treba vrijeme. Valjda su samo komunisti propisali direkcije svoje kulture. Zasto ministrica nije savjetoval Frljicu da rezira kako neka umjetnica pusi titi dok on ponsno u vojnoj odori sa svim ordennjem stoji uspravno gordo na jednoj nozi? Neka mi titoljupci oproste na grubim rijecima. I veliki Papa Ivan je valjda u necijim ocima svetac. Da li vas boli bilo kakva stvar ministrice, jer ovo je Hrvatska pa ces i ti i tvoje smece jednog dana otici u zaborav.

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
12:57 21.04.2017.

Jedino što mu rade je besplatna reklama, Frljićeva predstava bazira se na provokaciji i hrani se kontroverzom, sada će trubiti kako ga "klerofašisti" pokušavaju cenzurirati, a narod će razgrabiti karte da vidi oko čega se digla prašina. Bravo Hrast, stvarno dobra taktika...

VL
BA
bakulušić
19:31 21.04.2017.

Ministrica kulture jučer reče da "...hrvatska kultura može potaknuti gospodarski razvoj!" Frljić i njegove "predstave" su valjda početak toga što ministrica najavljuje. Šteta ih je ometati. Šteta je ne vidjeti dokle će stići. Mi smo ionako izgubljeni tako da nas ovi pokušaji ne mogu oštetiti. Možemo samo žalosno promatrati kao i sve ono što se zbivalo od 2000. do danas. Umro je onaj koji nas je znao voditi.

VL
1R
1ruzintrn
22:41 22.04.2017.

Hrast je u pravu, frljic i njegove "predstave" kupuju popularnost upravo ekstremizmom, umjetnickim " odrubljivanjem glava",poticanjem na nasilje, sve vrlo otvoreno ali i dalje pod zastitom; institucije, kulture, jer kultura sve trpi...pa i nekulturu. Frljicu ucinio si hrvatsku kulturu jadnom.

VL
TW
TWITOIST
11:14 21.04.2017.

O karakteru Frljica je bezpredmetno govoriti ,covjek koji je mogao ziviti 10-tak godina sa'' jednom'' osobom sve govori o njemu.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:38 21.04.2017.

hahaha hrast i još 5-6 stranaka okupit će se i predstavljati onih 1 do 2 % birača koji su uglavnom slučajno zaokružili njihove kandidate na svim dosadašnjim izborima...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.