Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada M. Selimović

"Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić kandidat za Selimovića

ivana simić bodrožić u utrci za selimovića
arhiv vl
27.04.2011.
u 14:52

I roman "Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić kandidiran je za regionalnu nagradu Meša Selimović. Među šesnaest kandidiranih romana su i djela Bauera, Tribusona, Olje Savičević Ivančević, Krune Čudine, Josipa Mlakića...

Romani "Zavičaj, zaborav" Ludwiga Bauera, "Zbirka otrova" Gorana Tribusona, "Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić, "Adio, kauboju" Olje Savičević Ivančević i "Nije bilo dovoljno" Krune Čudine kandidirani su za regionalnu nagradu Meša Selimović. Nagrada se dodjeljuje jedanaesti put i to u Tuzli, a ove se godine obilježava sto godina od Selimovićeva rođenja. Hrvatske romane selektirala je književnica iz Osijeka Ivana Šojat Kuči, a među šesnaest finalista uvršten je i roman Josipa Mlakića "Ljudi koji su sadili drveće", koji je objavio VBZ. Član žirija je i Miljenko Jergović.

Komentara 7

EU
eugenie
17:10 07.05.2011.

jasna poruka, neka se ne zaboravi, ako se ne mari previše sa strane vlasti...

Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:57 07.05.2011.

naša je književnost stvarno u banani ako je ovaj roman najbolje što je napisano...

DU
Deleted user
00:39 05.05.2011.

Dobar roman, obzirom na dob spisateljice (u vrijeme pisanja Hotela Zagorje pogotovo). Premda, svi smo mi subjektivni; čitajući te retke, prisjetimo se teških ratnih dana, i sudbina prognanika, koji su, baš kao i spisateljca, prošli težak put do, ničeg drugog, već- rješavanja stambenog pitanja. Nemali broj pisama uputila je Ivana, i njen brat ,tadašnjoj vlasti koja nije imala baš previše sluha za prognanike iz Slavonije smještene u Hrvatskom Zagorju. Bez obzira što joj je otac bio u Vukovaru (i ostao..nažalost), Ivana je odrastala u skučenoj sobi sa svojom obitelji. Ako ne zbog literarnog dostignuća, zaslužila je nagradu zbog jednog jedinog razloga, a taj je; poruka prenesena kroz njen roman prvijenac, koja glasi ; neka se ne zaboravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije