Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uloga za koju se umire

Hoće li novi James Bond biti crn, bijel ili žena? 17 glumaca i glumica u utrci za ulogu

03.09.2021.
u 10:46

Dugoočekivani, ali i odgađani film “Za smrt nema vremena” u kojem glavnog junaka posljednji put igra Daniel Craig uskoro dolazi u kina.

Tko će biti novi Bond? Hoće li biti crn ili bijel, James ili možda Jane? Nagađanja o novoj osobi koja bi trebala utjeloviti najpoznatijeg tajnog agenta rasplamsala su se još kada je Daniel Craig najavio da odustaje od uloge, a ponovno su aktualna uoči premijere filma “Za smrt nema vremena” koji u hrvatska kina dolazi 30. rujna.

Svjetska premijera jubilarnog, 25. Bonda održat će se 28. rujna u londonskom Royal Albert Hallu, nakon višestrukih odgađanja koja su bila posljedica uvrijeđenog odlaska redatelja Dannyja Boylea (projekt je napustio 2018. zbog navodnih kreativnih razilaženja s timom), a potom i pandemije koja je spriječila distribuciju.

Film “Za smrt nema vremena” na koncu je režirao Cary Joji Fukunaga, redatelj festivalskih hit-filmova poput “Sin Nombre” i Netflixovih “Beasts of No Nation”, široj publici poznatiji i kao jedan od autora serije “True Detective”.

Novi film o Bondu njegovo je dosad najkomercijalnije ostvarenje te ujedno prilika da publici isporuči nešto drukčiju, moderniju viziju tajnog agenta u čijem se odijelu posljednji put pojavljuje Daniel Craig. Odabir redatelja kojem je nezavisni film bliži od blockbustera jedan je od načina na koji produkcija predvođena neuništivom Barbarom Broccoli pokušava definirati Jamesa Bonda nove generacije. On će morati pronaći svoje mjesto u politički korektnom svijetu u kojem teško ima mjesta za seksizam ili macho frajere dlakavih prsa kakav je bio kultni Sean Connery, koja sada eventualno prolaze na Sachi Baronu Cohenu.

U igri za novog Bonda trenutačno je čak 17 glumaca, među kojima se kao najizglednije opcije spominju Regé-Jean Page, koji u seriji Bridgerton glumi galantnog vojvodu od Hastingsa, zatim Henry Golding, koji je osvojio srca publike u komediji “Ludo bogati Azijci”, te Lashana Lynch, koja u novom filmu nakratko preuzima ulogu agenta 007 dok je pravi Bond u egzilu.

U izboru između glumaca zimbabveanskih i malezijskih korijena, te glumice čija je obitelj u Britaniju došla s Jamajke, sasvim je jasno da se nijedan neće svidjeti tradicionalistima koji Bonda gledaju isključivo kao bijelog macho muškarca, ali bi mogao dobiti mnogo simpatija novijih generacija. Takva promjena, nadaju se producenti, mogla bi privući mlađe gledatelje pomalo zastarjeloj franšizi punoj rodnih stereotipa – što se također u posljednjim filmovima polako počelo mijenjati. Kao potencijalni novi Bond dugo se isticao i Idris Elba, koji je 2018. zapalio internet tvitom “My name’s Elba, Idris Elba” koji su mnogi pročitali kao potvrdu da je prihvatio ulogu, no takvo mu je eksponiranje možda i smanjilo šanse da zaista postane novi agent 007 jer industrija ne voli prijevremena iznenađenja.

Jedno vrijeme nagađalo se da bi novi Bond mogao postati mišićavi Tom Hardy, koji je ipak malo previše nalik Bondovima kakve smo nekoć gledali, a spominju se Sam Heughan iz “Outlandera”, zatim Tom Holland koji je već odigrao “Spidermana”, Daniel Kaluuya kojeg smo gledali u “Black Pantheru”, Cillian Murphy iz “Peaky Blinders”, pa čak i (još premlad?) John Boyega iz “Ratova zvijezda”.

Jedna od mogućnosti za novog Bonda bio je i škotski glumac Richard Madden, koji je oprezno izjavio da ne bi imao ništa protiv ni da bude partner prvom ženskom Bondu. Ostaje vidjeti ima li Barbara Broccoli nekog potpuno novog asa u rukavu, ili će netko od dosad spominjanih glumaca i glumica zaista dobiti ulogu koja će im neizbježno promijeniti karijeru. Jer usprkos promjeni trendova, besmrtni James Bond ostaje uloga za koju se umire.

Komentara 9

GA
gazda
11:43 03.09.2021.

mora biti gay, to je najvaznije

Avatar Asterix
Asterix
11:50 03.09.2021.

Nedavno sam pročitao da se snima novi "Patton" i da će glavnog lika glumiti žena.

AL
AlojzVjekoslav
12:13 03.09.2021.

Ja sam čuo daće novi Bond biti Rade Borić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije