Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert za Japan

Hauser i Šulić u dvorani Lisinski sviraju i "Smooth criminal"

stjepan hauser i luka šulić
arhiv vl
25.04.2011.
u 12:58

Mladi i svjetski afirmirani glazbenici Maksim Mrvica, Stjepan Hauser i Luka Šulić u Lisinskom u četvtak sviraju za Japan. Na programu su djela iz klasičnog i crossover repertoara.

Najpoznatiji hrvatski glazbenik u Japanu pijanist Maksim Mrvica i mladi violončelisti koji su postali svjetske zvijezde zahvaljujući trominutnom filmu na kojem su odsvirali “Smooth criminal” Michaela Jacksona Stjepan Hauser i Luka Šulić u četvrtak 28. travnja sviraju u Lisinskom za stradali Japan. Mrvica u Japanu nastupa već deset godina, Šulić je također svirao u toj ponosnoj zemlji, a Hauser će u Japanu nastupiti vrlo skoro.

- Publika u Japanu je sjajna, to je zemlja velike glazbene tradicije koja itekako voli klasiku. U Japanu nastupam desetak godina, te imam turneju po Japanu već ove jeseni. U Japanu sam češće nastupao s klasičnim repertoarom, a ne sa crossoverom i to u najboljim koncertnim dvoranama kao što su Suntory Hall ili dvorana Metropolitan centra u Tokiu. Imao sam i gostovanje sa Moskovskom filharmonijom. Kako sam promijenio izdavača, novi CD izlazi mi baš u Japanu i to u lipnju - priča pijanist Maksim Mrvica koji će u dvorani Lisinski izvoditi djela sa svog poznatog crossover repertoara, a među njima i skladbu “Sretan Božić, gospodine Lawrence” Ryuichia Sakamota.

I dok Hauser još nije nastupao u Japanu, japanska iskustva ima Luka Šulić. Oni će u Lisinskom imati prvi hrvatski nastup nakon što su skladbom “Smooth criminal” dosegli svjetski uspjeh.

- Spot koji smo snimili s malo para pokazao se kao jedna od najboljih investicija u povijesti. Nismo mogli vjerovati da će trominutni video bez ikakve reklame dovesti do svjetske turneje sa Eltonom Johnom i do ugovora sa tvrtkom kakva je Sony - priča Hauser koji je svjestan činjenice da se život mladih klasičara potpuno promijenio.

-U Lisinskom sviramo klasični repertoar, te “Smooth criminal” koji nam je otvorio vrata svijeta. U lipnju i srpnju smo sa Eltonom Johnom na europskoj turneji, a u Zagrebu upravo snimamo CD za Sony - ističe Hauser.

Komentara 5

FI
fiorano
13:52 25.04.2011.

Naravno, znaju ljudi sta je kvaliteta!

Avatar patkovic
patkovic
14:36 25.04.2011.

treba jedan isto humanitarni tončiju za kamate organizirat

RE
retrovizor
22:42 25.04.2011.

deči svaka čast ,na čelu s Mrvicom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije