Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovačke ljetne igre

Gregory Porter na stalnoj je turneji i
 stiže i u Dubrovnik

US American musician Gregory Porter sings at the Echo Jazz award ceremony in Hamburg,?Germany, 28 May 2015. The awards in 21 categories are being presented for the sixth time by the Deutsche Phono-Akademie. Photo:?DANIEL?REINHARDT/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
13.08.2015.
u 15:32

U posljednjih godinu dana nastupio je u najvažnijim glazbenim emisijama u SAD-u i Velikoj Britaniji i u najprestižnijim dvoranama

Jedan od najvećih jazz-vokala današnjice, kantautor Gregory Porter u subotu dolazi na Dubrovačke ljetne igre. Lani je osvojio nagradu Grammy za svoj album „Liquid Spirit" i tako je zacementirao svjetsku slavu.

U posljednjih godinu dana nastupio je u najvažnijim glazbenim emisijama u SAD-u i Velikoj Britaniji i u najprestižnijim koncertnim dvoranama Europe i Amerike. Konstantno je na turneji. Njegov treći album „Liquid Spirit" svoje je mjesto izborio i na svjetskim top-listama u konkurenciji s glazbenim vrstama koje su mnogo komercijalnije od jazza.

Gregory Porter rođen je 1971. godine u Sacramentu, a odrastao je u Bakersfieldu u Kaliforniji. U mladosti se bavio nogometom, ali ga je ozljeda ramena usmjerila prema glazbi. Kao dijete pjevao je u crkvenim amaterskim produkcijama. Bavio se i kazalištem, a s vremenom je ljubav prema jazzu prevladala.

Najviše je nastupao u St. Nick pubu u Harlemu. Surađivao je i s trubačem Wyntonom Marsalisom, počeo ići na gostovanja izvan Amerike.

U bratovom restoranu Bread-Stuy bio je i kuhar, a posjetitelji su jako cijenili Porterova jušna jela uživajući i u njegovom neagresivnom baritonu.

U Dubrovnik na taracu Revelina Porter dolazi sa saksofonistom Yosukeom Satom, pijanistom Chipom Crawfordom, basistom Jahmalom Nicholsom i bubnjarem Emanuelom Harroldom.

Glazbeni kritičari smatraju ga nasljednikom Nat King Cola čije hitove Porter rado izvodi na koncertima. 

>> Ulaznice za nastup Gregoryja Portera i druge programe u prodaji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije