Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Goran Ferčec: Junak mog romana ne sagledava stvarnost

Kazališnu predstavu treba i gledati i misliti. A kazalište je godinama odgajalo pasivnog gledatelja koji ono što ne razumije, a što prijeti njegovoj pasivnosti, odmah označava kontroverznim.

Komentari 2

HE
heraklit88
09:43 21.09.2011.

Gosp. Perčec, govorite besmislice, zaparvo brbljate, a novinarka Vas u tome ne prekida što je učestala praksa izrežiranih intervjua na hr tabloidnoj medijskoj sceni. Koristite frazetine koje uopće ne razumijete! „Umjetnost je stvorena da se osjeti, a ne da sese razumije; zato svaki put kad se o umjetnosti hoće govoriti s razumom, kažu se samo gluposti.“ govorio je R. de Gurmont. Vi uopće ne mislite g. Pečec, Vi mnijete . A misliti Vas mediokriteti tipa g. Sajko na akademiji nisu niti naučili. Umjetnik nema mogućnost introspekcije, on daje i stvara, on je nesvjesni branitelj života, iracionalan i intuitivan kao što je govorio Nietzsche, a publika je ionako . Vaša umjetnost je Ništa, ona je negacija onog Biti gdje veličate otužne kukavice, tetkice i čija je svrha bitka puko vegetiranje, seksanje i zabava. A Vi ste samo otužna slika duha vremena gdje je umjetnost lišena svakog neposrednog značenja, otuđenja od zbiljnosti i besmislene hermetičnosti i trivijalnosti, i sluga plutokrata čiji ste rob a da niste toga ni svjesni.

VL
MO
moshmislit
13:29 21.09.2011.

tako to biva kad se netko silno trudi biti umjetnikom pa \"umjetnost\" svede na razinu obrtničke djelatnosti...umjetnik se prazni u svom djelu a u tom procesu nema pravila, stilskih smjernica, ritma teksta i sl...nije roman obrazac čija se polja imaju ispuniti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.