Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Web-atrakcija

Google Art Project čitavome svijetu otvorio najpoznatije muzeje

U ogromnoj rezoluciji dostupni su svjetski likovni klasici
Google Art Project
02.02.2011.
u 16:31

Versailles, MoMA, Tate Britain... iako odabir kroz igru na sigurno, googleovci su pazili da zadovolje različite ukuse

Napokon je otvoren Google Art Project, internetski portal koji će ljubiteljima umjetnosti diljem svijeta približiti neke od najvećih i najpoznatijih muzeja poput Versaillesa, Tate Britaina ili MoMA-e!

U odabiru institucija koje će predstaviti googleovci su i te kako pazili da zadovolje sve ukuse. Iako je prvi odabir prilično "ziheraški" i njime dominira klasična likovnost, zastupljeni su i muzeji koji predstavljaju najbolje od suvremene umjetnosti.

Svaki od 17 muzeja i galerija koje su u inicijalnoj fazi predstavljene na Google Art Projectu ponudio je po jedan odabrani izložak u rezoluciji od čak sedam gigapiksela, dok su ostali odabrani izlošci (iako također u solidnoj rezoluciji) dostupni za razgledanje kao slideshow koji bi većina računala trebala lako "progutati".

Najbolje od svega - Google Art Project omogućio je posjetiteljima i šetnju muzejima temeljenu na iznimno popularnoj tehnologiji Google Street Wiew!

Više pogledajte na linku: http://www.googleartproject.com/

Komentara 1

Avatar mliniški
mliniški
22:42 02.02.2011.

FANTASTIČNO. Hvala autoru na trudu i koštanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije