Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste lista izvođača

Gogol Bordello u programu INmusic festivala 2012.

Gogol Bordello
arhiva VL
15.02.2012.
u 12:13

Lider i osnivač ovog neobičnog benda je Eugene Hütz, rođen u Kijevu, živio u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i Austriji, da bi na kraju došao u New York gdje je i krenula uspješna priča Gogol Bordella

Njihovu muziku opisuju kao "ukrajinsko-ciganski-punk-cabaret". Oni su Gogol Bordello, multikulturalna glazbena skupina koja priča priču američkog imigranta. Gogol Bordello je geneza nove estetike koja upotpunjava prazninu i gradi most između istočnoeuropske, romske i zapadne kulture.

Lider i osnivač ovog neobičnog benda je Eugene Hütz, rođen u Kijevu, živio u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i Austriji, da bi na kraju došao u New York gdje je i krenula uspješna priča Gogol Bordella. Hützov glazbeni ukus kretao se od izvođača poput The Birthday Party i Einstürzende Neubauten, da bi na svom životnom putu kroz različite kulture otkrio i ljepote ciganske glazbe. Stigavši u New York, okružio se živopisnom ekipom s kojom je počeo nastupati. Rezultat je bio zanimljiv spoj koji je podsjećao na fuziju politički nastrojene Mano Negre i otkačene zabave Leningrad Cowboysa s druge strane. Nakon uspješnog prvog singla uslijedio je i album prvijenac koji je producirao oduševljeni Jim Sclavunos, član Caveovih Bad Seedsa. Album "Gypsy Punks – Underdog World Strike" iz 2005. producirao je moćni Steve Albini (koji je radio s Nirvanom te Pageom i Plantom, između ostalih), a njihov album iz 2010. "Transcontinental Hustle", producirao je nitko drugi nego Rick Rubin, koji stoji iza produkcije izvođača poput Johnnyja Casha, Rage Against The Machine, Adele i mnogobrojnih drugih glazbenika.

Gogol Bordello stižu na ovoljetni INmusic festival, zajedno s najavljenim izvođačima The Cranberries i Mando Diao. Festival se održava zadnjeg vikenda u lipnju, a festivalske ulaznice su u Tisak Media centrima po cijeni od 290 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije