Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspon skywalkera
Povratak na članak

Gledali smo nove Ratove zvijezda: Neće se svima svidjeti!

Premijerom filma “Uspon Skywalkera” završena je središnja saga “Ratova zvijezda”, jedne od najvećih i najunosnijih franšiza u povijesti filma

Komentari 2

MK
mksdk
17:47 18.12.2019.

Film je propagandistički uradak koji nema nikakvu vezu s originalnom triologijom. I sam naziv "uspon Skywalkera" nema veze sa stvarnošću jer je "Skywalker" prezime a ne titula, te stoga pridruživanje tog prezimena nekom novom (naravno, ženskom) liku koji nema nikakvu vezu s obitelji Skywalker, predstavlja čistu falsifikaciju. A što o filmu misli tvorac izvorne triologije, najbolje se vidi po tome što on nije bio niti prisutan na premijeri filma.

VL
SA
Samson
18:03 23.12.2019.

Ovo nije spoiler ali tko nije gledao a ima namjeru, neka ne čita, iako se radi samo o mom mišljenju. Drago mi je da se film velikom broju ljudi sviđa, rado bih da je to slučaj i sa mnom jer sam zagriženi obožavatelj serijala. Ovo mi je uvjerljivo najgori film zadnje trilogije. Možda najgori SW film uopće, bez obzira što mi je cijela nova trilogija bolje režirana i odglumljena od prednastavaka. Devetka bi svakako prodisala da je pola sata duža jer stvarno ima dobre dijelove ali ipak, scenarij kao cjelina mi je veliko razočaranje, to je najveći uteg filmu. Prvi put je SW film prekršio pravilo koje je Lucas valjda kao mantru ponavljao tokom produkcije svih 6 filmova (i zamalo prekršio u Epizodi I) - ne pretrpavati priču, pojednostaviti scenarij. Ovo što smo dobili je stilski najsličnije njegovom prvom ozbiljnijem draftu SW-a iz 1974. koji je, uz to što je poprilično citirao Kurosawin Hidden Fortress, bio pravi bućkuriš svega i svačega, baš u duhu kasnijih jeftinih SW "rip off" filmova kao npr. urnebesnog Star Crasha, i da je '77. tu verziju snimio, film bi bio flop. Ovo je tehnički nemjerljivo bolje realizirano ali na kraju ima taj "treš" senzibilitet i na trenutke sam osjećao sram gledajući ga. Last Jedi sam morao u kinu pogledati nekoliko puta da mu dam zaključnu ocjenu jer mi je na prvo gledanje bio grozan ali ovo uopće nemam namjeru tako skoro reprizirati. Možda kad se pojavi 4k bluray. Mandalorian i najavljene dvije serije ostaju jedina utjeha u ono što slijedi od serijala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.