Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Na 'Glazbenom pikniku' – Školski sat s Ladom

Glazbeni piknik
15.05.2024.
u 15:25

U nedjelju, 26. svibnja u Lisinskom se cijeli dan održava 'Glazbeni piknik': predstave, glazbene igre, koncerti, radionice i prezentacije za djecu i mlade.

U sklopu Glazbenog piknika, od 17 sati u predvorju Velike dvorane bit će organizirana prezentacija tradicijskih glazbala i narodnih nošnji, a u 18:15 u Velikoj dvorani slijedi nastup Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Školski sat s Ladom je projekt u sklopu kojeg se prezentira vrhunska tradicijska umjetnost, kroz pjesmu i ples umjetnika Ansambla LADO, u trajanju od jednog školskog sata. Projekt se izvodi u kontinuitetu u velikoj plesnoj dvorani Ansambla LADO, a na temelju velikog interesa doživio je i svoje posebno izdanje s Orkestrom Ansambla LADO pod nazivom „Glazbena baština“. Radi se o programu u kojem Orkestar Lada prezentira tradicijska glazbala i njihove dosege uz popratnu izvedbu nekih od najpopularnijih glazbenih brojeva.

Sve navedeno dovoljni su razlozi da se Školski sat s Ladom premjesti na veliku scenu, točnije na pozornicu Velike dvorane Lisinskog i to u nedjelju, 26. svibnja s početkom u 17 sati.

Školski sat s Ladom namijenjen je predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu, a jedna od posebnosti ovog projekta jest u tome što jedini profesionalni nacionalni ansambl najmlađoj publici prezentira sve bogatstvo hrvatske tradicijske umjetnosti, ukazujući na posebnost i njezinih regija, ali i umjetničku jedinstvenost Ansambla koji čine izvanredni plesači, pjevači i glazbenici – multiinstrumentalisti.

Pozivamo vas da se pridružite ovom jedinstvenom umjetničkom doživljaju koji se prvi puta održava na velikoj sceni.

Ulazak na prezentaciju u predvorju je besplatan, a ulaznice za koncert, po cijeni od 8 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i na www.lisinski.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije