Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbene večeri

Glazbene večeri u sv. Donatu počinju Šeherezadom

repus
Arhiv VL
03.07.2011.
u 20:55

Ansambl za ranu glazbu Ars Longa iz Havane 9. srpnja izvest će u crkvi sv. Donata djela nekoliko glazbenika

Glazbene večeri u sv. Donatu svečano će biti otvorene u utorak 5. srpnja na Forumu, a organizatori 51. manifestacije daruju građanima besplatni koncert. Na programu je simfonijska suita Šeherezada Nikolaja Rimski Korsakova u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, a koncert počinje u 21.30 sati.

Ansambl za ranu glazbu Ars Longa iz Havane 9. srpnja izvest će u crkvi sv. Donata djela nekoliko glazbenika, dok će za tjedan dana u istom prostoru nastupiti Zagrebački kvartet i kao solistica Adela Golac-Rilović (sopran), Nera Gojanović-Kljajić (mezzosopran), Mario Penzar na čembalu, a na programu su djela Šostakoviča i Pergolesija. 

Među zanimljivim koncertima u Zadru ovoga ljeta izdvajamo izvedbu Verdijeve opere Rigoletto (13. srpnja) koju će izvesti Zbir i orkestar Filharmonijskoga društva iz Udina, a dirigirat će Alfredo Barchi. Nastupit će i barokni ansambl iz Češke Ars Instumentalis Pragensis, te Zadarski komorni orkestar (1. kolovoza) koji će izvesti djela za rog Mozarta i Haydna pod ravnanjem Ivana Repušića.  Organizatori preporučuju publici nastup Mješovitoga zbora Cantus iz Slovačke (14. srpnja)., te New Sax Quartet  iz Zagreba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije