Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Gitaristička zvijezda Kaki King u Caféu Tunel

Kaki King
"
11.07.2012.
u 15:58

Dodatnu dimenziju njenom sviranju daju najrazličitiji štimovi koje koristi i inspiracija koju crpi odasvud; od zvukova užurbanih ulica gradova, preko indie pop-rocka, jazza i folka, pa do klasičnih skladatelja

Gitaristička zvijezda Kaki King prvi put nastupa u Hrvatskoj – u četvrtak je publika može čuti u riječkome caféu Tunel, a turneja po zemlji traje do 17. srpnja. Gitaru svira na vrlo specifičan način kombinirajući slojevite akorde s fret-tappingom i slap-bas tehnikom usput koristeći gitaru i kao perkusije. 

Dodatnu dimenziju njezinu sviranju daju najrazličitiji štimovi koje koristi i inspiracija koju crpi odasvud; od zvukova užurbanih ulica velikih gradova, preko indie pop-rocka, jazza i folka, pa sve do klasičnih skladatelja poput Stravinskog, Prokofjeva i Debussyja.

Snimila je ukupno pet albuma i dva EP-a te nastupala na gotovo svim kontinentima. Dijelila je pozornicu s velikanima poput Marianne Faithful, Davida Byrnea, Roberta Randolpha, Keb Moa, Soulive, Mikea Gordona i Charlieja Huntera. Gostovala je na albumu Foo Fightersa i svirala s njima na turneji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije