Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Gitarist Yorgui Loefflera svira u pratnji Gypsy Swing Benda

Yorgui Loefflera
arhiva VL
16.02.2011.
u 14:31

Mladi francuski gitarist smatra se jednim od najvećih talenata gypsy swinga u posljednjih petnaestak godina

U petak 18. veljače u maloj dvorani Lisinski u 20 sati koncert će održati gitaristički virtuoz iz Strasbourga Yorgui Loefflera u pratnji sjajnog Gypsy Swing Benda Damira Kukuruzovića. Mladi francuski gitarist Yorgui Loeffler smatra se jednim od najvećih talenata gypsy swinga u zadnjih 15-ak godina.

Nakon odličnog uspjeha hvaljenog albuma "Green Hill Gipsy Swing" Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet uskoro izdaje novi album ˝Manouche˝. Sniman je tijekom Siscia open jazz & blues festivala 2010. i u Siscia jazz clubu kao zajednički uradak sastava Damira Kukuruzovića i harmonikaša Ludovica Beiera, francuske jazz perjanice i jednog od najtraženijih harmonikaša današnjice. S njim je Damir Kukuruzović Gypsy swing quartet izveo tradicionalan manouche repertoar, ali i neke jazz standarde poput "Dark eyes", "Swing 42", "Bossa Dorado", "Caravan", "Douce ambience". Na novom nosaču zvuka pojavljuje se i pjevač Adrian Byron Burns zapažen po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima, koji s Kukuruzovićem nastupa u pjesmi koja najavljuje album i "All of me" i "Nature boy".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije