Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Tvornici

Gerilski obračun s konzumerizmom

Troia's discount u tvornici
29.11.2014.
u 13:25

Troia's discount - atraktivna scenska instalacija

U zagrebačkoj Tvornici kulture večeras će biti premijerno izvedena predstava "Troia's Discount". Tekst autorskog dvojca koji čine Stefano Ricci i Gianni Forte preveo je, režirao i u vizualno izuzetno zanimljivu scensku instalaciju pretočio Nenad Glavan, u koprodukciji ZKM-a, Tvornice kulture i Umjetničke organizacije SKOP. Predstava snažno progovara o disfunkcionalnoj potrošačkoj identifikaciji s ulogama koje nam globalni sustav rafinirano podmeće, a to čini kroz gerilski pokušaj glavnih junaka da se suprotstave globalnom konzumerizmu tako što će trgovački centar dići u zrak.

Uloge tumače Marica Vidušić, Mateo Videk, Anita Matić Delić, Jure Radnić i Sara Stanić, koreografiju je osmislila Almira Osmanović, a kostime je kreirao Matija Čop, koji je radio s Lady Gagom na spotu "G.U.Y." i za posljednju sezonu filmskog serijala "Hunger Games". Izvedbe su na programu i u nedjelju i ponedjeljak. 

>> Olujna noć nadomak Novom svijetu odlično dočarana na pozornici

 

Komentara 1

KO
Kora
16:07 29.11.2014.

Nenad Glavan je faca, nadaren vrlo, a i cijela ekipa se ima koječime pohvaliti, nema sumnje da performans nije bio loš, ali ideja je totalno pogrešna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije