Naslovnica Kultura

Gavelline večeri nude najbolje

Jedan od najposjećenijih kazališnih festivala, "Gavelline večeri", 24. po redu, ove će se godine održati od 17. do 31. studenoga u Dramskom kazalištu Gavella.
13. listopada 2009. u 14:53 0 komentara 1 prikaza
zagrebački pentagram
Foto: arhivska fotografija

Jedan od najposjećenijih kazališnih festivala, "Gavelline večeri", 24. po redu, ove će se godine održati od 17. do 31. studenoga u dramskom kazalištu Gavella. Koncepcija ovoga najstarijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, kazao je ravnatelj Gavelle Darko Stazić, vrlo je jednostavna jer nastoji prikazati najbolja kazališna ostvarenja od prošle sezone.

Ovogodišnji izbor predstava pripao je dramaturginji Tajani Gašparović koja je odabrala, po njezinu mišljenju, najboljih četrnaest predstava i institucionalnog i izvaninstitucionalnog kazališta.

U svom izboru nastojala je, kaže, dati prednost onima koje na neki način pokušavaju ponuditi nešto svježe unutar postojeće slike hrvatskog kazališta. Otvorenje "Gavellinih večeri" pripalo je Kazalištu Virovitica s predstavom "Woyzek", a na repertoaru će se naći i predstave koje je Gašparović posebno istaknula, a to su "Menadžerija" Anice Tomić i Jelene Kovačić, "Crnac" u režiji Tomija Janežića, "Ilijada 2001" u režiji Filipa Šovagovića i "Evita" u režiji Senke Bulić. Najbolja predstava osvojit će i novčanu nagradu te zlatni dukat sa slikom Branka Gavelle. (ps /VLM)

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.