Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bošnjak u Gavelli

Gavella dobila suvremenu i arhaičnu dinarsku "Brezu"

nosi nas rijeka u gavelli
arhiv gavelle
04.03.2011.
u 21:31

U DK Gavella premijerno je izvedena hvaljena drama Elvisa Bošnjaka "Nosi nas rijeka". Redatelj je Krešimir Dolenčić, a glumački ansambl predvode Vlasta Knezović i Amar Bukvić

I Zagreb je dočekao premijeru drame Elvisa Bošnjaka “Nosi nas rijeka” koja je 2002. trijumfalno praizvedena u HNK Split. Drama o običnim ljudima iz dinarskog sela zacementiranim u svojim tužnim sudbinama i vjekovnim ulogama naišla je na topao odziv publike. Gospođe su bez srama brisale suze, a redatelj Krešimir Dolenčić ponovno je dokazao afinitet prema etnografskom sentimentalnom kazalištu. Iz ujednačenog glumačkog ansambla teško je nekoga izdvojiti, što je pohvala ravnatelju Gavelle koji zna i izabrati i zadržati odlične profesionalce. Izvrsne su Vlasta Knezović i Anja Šovagović Despot, kao tipizirane seoske heroine, odličan energični Darko Milas, a potpuno usredotočen na tešku ulogu Jerka novi član ansambla Amar Bukvić. I Zoran Gogić, Perica Martinović i Siniša Ružić dio su glumačke cjeline kojoj nema prigovora. Gavella je dobila dinarsku “Brezu”, koja će gledatelje privlačiti tek naoko predvidljivim tekstom. “Nosi nas rijeka” predstava je koja kirurški precizno secira hrvatski obiteljski rašomon. I nije to samo drama o ruralnoj Hrvatskoj koja negdje iza brda čami u svojoj tuzi i sociološkom beznađu. Bošnjakova drama priča je o univerzalnim ljudskim problemima koji ne dijele selo i grad, a istodobno i bolno suvremena i tragično arhaična. A čim izađete iz kazališta u tramvaj, slušate nastavak “Rijeke...”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije