Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili program

Galićev film otvara Vukovar FF

Youtube Screenshot
09.08.2018.
u 11:25

Film govori o generaciji mladića odraslih na zagrebačkim ulicama na prijelazu stoljeća, rastrganima između nasljeđa nekadašnjeg socijalizma i nadolazećeg divljeg kapitalizma

Financijski razlozi presudili su da se ovogodišnji Vukovar film festival održava nešto kraće nego inače. Novi festivalski datumi bit će od 23. do 26. kolovoza, a filmski program ostaje pun filmova s najvećih svjetskih festivala, uz poseban programski fokus na Cannes, najavili su direktori Igor Rakonić i Dean Sinovčić na najavnoj konferenciji u Zagrebu.

Umjetničko i komercijalno

– VFF uvijek nastoji dovesti najbolje filmove s prestižnih svjetskih festivala, ponajprije su to Cannes, Berlin i Karlovy Vary. Ta se tradicija nastavlja i ove godine, gdje ćemo imati sjajnu selekciju filmova – rekao je Sinovčić.

Festival će otvoriti film “Za dobra stara vremena” scenarista Dominika Galića i redatelja Eduarda Galića, koji je nedavnu premijeru imao na nacionalnom festivalu u Puli, gdje mu je publika dala ocjenu 4,35.

Film govori o generaciji mladića odraslih na zagrebačkim ulicama na prijelazu stoljeća, rastrganima između nasljeđa nekadašnjeg socijalizma i nadolazećeg divljeg kapitalizma, koji bez jasne slike o vlastitoj budućnosti izlaz traže u seksu, drogi, alkoholu i nasilju. Organizatori VFF-a ističu kako se radi o “savršenoj mješavini umjetničkog i komercijalnog filma”, što ga čini logičnim filmom otvaranja.

Nova srpska SF drama

Među regionalnim zanimljivostima iz programa izdvajamo srpsku znanstveno-fantastičnu dramu “Ederlezi Rising” redatelja Lazara Bodrože, kao i izvrsni obiteljsko-povijesni dokumentarac “Druga strana svega” redateljice Mile Turajlić, koji je već osvojio tri nagrade na ZagrebDoxu.

Među stranim filmovima posebno je zanimljiv “Utoya 22. srpnja” Erika Poppea koji govori o masakru koji je norveški ekstremist Anders Behring Breivik počinio 2011. na otoku Utoya.

>> Pogledajte video - Gdje su i što danas rade zvijezde 1. hrvatskog realityja - 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije