Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zkm u parizu

Franu Maškovića gledali ravnatelji europskih teatara

Frano Mašković
arhiva VL
29.11.2012.
u 13:45

Monodrama "Car neuspjeha" Jana Fabrea s Franom Maškovićem izvedena je u Théâtre de Gennevilliers

Zagrebačko kazalište mladih 2012. godinu završava značajnim gostovanjima. Tako je predstava \"Car neuspjeha\" belgijskog autora i redatelja Jana Fabrea, nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i kazališne skupine Troubleyn/Jan Fabre VZW Antwerpen uspješno izvedena (27. i 28. studenoga) u uglednom pariškom Théâtre de Gennevilliers u sklopu Festivala hrvatske kulture u Francuskoj. Riječ je o monodrami u kojoj Frano Mašković glumi neuspješnog klauna koji kroz uporno inzistiranje na trikovima zapravo priča priču o težini umjetničkog posla. U dvije večeri, pred prepunim gledalištem, Frano Mašković osvojio je zahtjevnu parišku publiku i dobio dug pljesak. No, još je važnije, kako je naglasila Dubravka Vrgoč, ravnateljica ZKM-a, što su Maškovića i predstavu vidjeli i brojni ravnatelji francuskih i europskih teatara (Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz, Berliner Ensemble, Theater HAU Hebbel am Ufer) te izbornici mnogih festivala. Treba se stoga nadati da je pariško gostovanje tek prvi korak \"Cara neuspjeha\" na putovanju svjetskim kazališnim scenama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije