Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji strani film

Film o genocidu u Srebrenici ušao u uži izbor za Oscara

YARA NARDI/REUTERS/PIXSELL
11.02.2021.
u 10:42

Film “Quo Vadis, Aida?” u užem je izboru za Oscar u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

Film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” prošao je u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

Od 93 kandidata, predstavnik Bosne i Hercegovine ušao je među 15 zemalja u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije. “Quo Vadis, Aida?” prvi je igrani film o genocidu u Srebrenici, a hrvatskim gledateljima dostupan je online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Podsjetimo, za Oscar u kategoriji animiranog filma konkurira i “Slučajna raskoš prozirnog vodenog Rebusa” hrvatskog redatelja Dalibora Barića, čija je online premijera zakazana za sutra, a od subote će krenuti u distribuciju hrvatskim nezavisnim kinima.

Finalne nominacije za prestižnu nagradu bit će objavljene 15. ožujka, a dodjela će se održati 25. travnja.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
DavLan5
20:59 15.03.2021.

Zasluzujuce. Congrats!

CV
cvetkovic
13:16 11.02.2021.

majo papa

CV
cvetkovic
13:16 11.02.2021.

fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije