Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival tolerancije

Film i diskusija EU: Budućnost Europske unije

19.09.2019.
u 11:56

Kuda ide Europska unija? Može li podnijeti izazove u kojima se nalazi? Kakva je uopće budućnost Europe? Mnogo je takvih pitanja koje muče europske strukture vlasti, ali i građane. Svoj doprinos toj raspravi dat će i Festival tolerancije koji svoj uspješan koncept diskusija Tolerance Talk širi i izvan samog festivala.

Večeras u 19 sati u kinu Kaptol Boutique Cinema (dvorana 2), Nova Ves 17 u Zagrebu, bit će prikazan film Feministrica, a nakon projekcije održat će se diskusija o budućnosti Europske unije. Autori švedskog dokumentaraca Feministrica uspjeli su ući u sam vrh visoke svjetske politike, prateći švedsku ministricu vanjskih poslova Margot Wallström koja je u svojem mandatu uspjela ostvariti da Švedska postane članica Vijeća sigurnosti, ne bježeći pritom od najdelikatnijih globalnih problema kao što su pitanje Palestinaca ili mirovni pregovori sa Sjevernom Korejom. Istodobno je inzistirala na feminističkom pristupu politici bez ograda.

Djelovanje ministrice Margot Wallström pokazuje da su snaga europske kulture, a time i EU-a, progresivnost, tolerancija, ljudska prava, vladavina prava, humanost, inzistiranje na dijalogu i antimilitarizam. Na pitanje mogu li u Europskoj uniji opstati ti ideali, pokušat će nakon filma odgovoriti politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu Žarko Puhovski, bivši zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš i aktivistica Sanja Sarnavka uz moderatoricu Jasminu Popović

Ulaz na projekciju i diskusiju je slobodan. Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije