Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi ciklus ZF

Filharmonija, Orest Shourgot i maestro Graf oduševili publiku

zf shourgot
Tomislav Čuveljak/ZGF
12.10.2013.
u 15:09

Idućeg petka, na prvom koncertu Bijelog ciklusa, uz dolazeći blagdan Svih Svetih na programu je Verdijev Rekvijem

U petak 11. lisoptada, svi prisutni uživali su uz orkestar Zagrebačke filharmonije, maestra Hansa Grafa i violinista Oresta Shourgota.

 

Intrigantna plesna poema Igre na specifičan je način razotkrila jedinstveni stil njegova autora, cijenjenog skladatelja Claudea Debussyja , a u nastavku večeri, u ozračju violinističkog umijeća Oresta Shourgota, koncert majstora Zagrebačke filharmonije, izvedbom Mozartovog Koncerta za violinu i orkestar br. 5 u A-duru svojim je britkim glazbenim jezikom "zagrijala" sve prisutne te potvrdila zašto je nezaobilazan dio repertoara svakog respektabilnog solista.

To je potvrdio i dugi pljesak posjetitelja koji su izrazili oduševljenje te pozvali violinsta Shourgota na bis u kojem je odsvirao Furie skladatelja Eugenea Ysayea.

 

U drugom dijelu koncerta publika je slušala još jednu glazbenu poslasticu - Brahmsovu 3. simfoniju u F-duru. Mješavina strasti, pesimizma, nemira i smirenosti utkanih u djelo, pokazala se kao zanimljivo glazbeno putovanje i dojmljivi nastavak Plavog ciklusa.

 

Atraktivan program i odlične izvedbe samo su potvrdile da od Zagrebačke filharmonije u novoj sezoni, prvoj europskoj, možemo očekivati puno, baš kao što nam poručuju i sloganom sezone: "Bezbroj glazbenih doživljaja".

 

Iz Zagrebačke filharmonije, međutim, poručuju: to je samo jedan od brojnih glazbenih doživljaja koje nam spremaju kroz svih pet ciklusa nove sezone. Već idućeg petka, 25.11., na prvom koncertu Bijelog ciklusa podijelite uzvišene doživljaje Verdijeve Messa de requiem na koncertu povodom blagdana Svih svetih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije