Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tranzcije u ateni

Festival nezavisne balkanske scene u Grčkoj otvara Oliver Frljić

Oliver Frljić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/2
05.03.2014.
u 15:26

U devetodnevnom programu festivala u Kulturnom centru Onassis nastupit će i BADco, Matija Ferlin, Petra Kovačić, braća Sinkauz..., najveća je zvijezda "baka" performansa Marina Abramović

U Kulturnom centru Onassis u Ateni večeras počinje festival Tranzicije, posvećen nezavisnoj izvedbenoj umjetnosti s područja Balkana.

Festival otvaraju predstava Olivera Frljića “Proklet bio izdajica svoje domovine” u produkciji SMG iz Ljubljane, te Večera invazivnih vrsta, gastro-kulturni performans produkcije Domino.

U devet festivalskih dana nastupit će i naš izvedbeni kolektiv BADco, te koreograf Matija Ferlin s predstavom “Sad Sam Lucky”.

U sklopu Noći performansa, tijekom koje će biti izvedeno sedam djela autora iz zemalja nastalih raspadom SFRJ, nastupit će Petra Kovačić, Bruno Isaković i braća Sinkauz s I.M.Klifom, a uvod u Noć performansa, na kojem će u razgovoru sa Zvonimirom Dobrovićem nastupiti baka performansa Marina Abramović, bit će vrhunac festivala.

Foto: Reuters/PIXSELL

Foto: DPA/Pixsell

– Ključno je u mojem dugogodišnjem istraživanju Balkana bilo kad sam upoznala Zvonimira Dobrovića tijekom Perforacija u Zagrebu 2012. Upravo su Perforacije glavna balkanska platforma koja podupire radikalnu interdisciplinarnu umjetnost ne samo eminentnih umjetnika nego i mladih u usponu – istaknula je u najavi programa ravnateljica festivala Katia Arfara.

>>Ljudi ovdje još po krvnim zrncima dijele žrtve rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije