Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maurizio Viroli
Povratak na članak

Fašistička ideologija najbolji je dokaz da nacionalizam ne da nije isto, nego nije ni blizu domoljublju

Profesor emeritus američkog sveučilišta Princeton, predavač na sveučilištima u Austinu i Luganu, odvojio je sat vremena svog odmora za razgovor o nekim od glavnih tema kojima je posvetio svoju plodnu akademsku karijeru i veliki autorski opus.

Komentari 7

ST
stefj
15:06 16.07.2021.

Domoljublje je kada voliš svoje, a nacionalizam je kada mrziš druge. A ako želi upoznati fašizam, može slobodno doći kod nas i pogledati lijeve udruge...

VL
20
2025
16:57 16.07.2021.

Komunizam je stariji i opakiji brat fašizma.

VL
IP
info_punkt
16:27 16.07.2021.

nacionalizam, tj. šovinizam nikako ne može imati pozitivan predznak, iako su kojekakve nacionalističke stranke zadnjih desetaka godina to uporno pokušavale profurati u javnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.