Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSCAR Internetom kruže falsificirani rezultati

Falsificirani rezultati za Oscara

21.02.2009.
u 20:15

Da nervoza i uzbuđenje prije večerašnje dodjele Oscara sve više rastu, pokazuje i spačka nepoznatog autora koji je na internet plasirao lažnu listu ovogodišnjih dobitnika zlatnih kipića.

Imenovani favoriti
Kao pobjednici na listi su navedeni oni koji već i slove za favorite - Kate Winslet (za film “Žena koju sam čitao”) i Mickey Rourke (“Hrvač”) za glavne uloge te Amy Adams (“Sumnja”) i pokojni Heath Ledger (“Vitez tame“) u kategoriji sporednih glumaca.

Nedugo nakon objavljivanja liste na internetu, oglasio se Leslie Unger, glasnogovornik Akademije, koji je izjavio kako je riječ o 
krivotvorini, izmišljenim podacima. Unger je objasnio kako je zapravo još uvijek nemoguće doznati imena pobjednika jer se glasovi članova Akademije nisu zbrojili.

Osim toga, napominje predstavnik te udruge, zbog velikog zanimanja javnosti i mogućnosti da podaci procure i prije otvaranja omotnica na dodjeli, dodjela Oscara organizirana je tako da samo dvije osobe znaju imena dobitnika.

Glasine o namještanju
Kako bi dobila na pouzdanosti, na krivotvorini koja kruži internetom stoji potpis Sida Ganisa, predsjednika Akademije i glavnog odgovornog na dodjeli nagrada, no Unger napominje kako Ganis nije jedna od dviju “povjerljivih osoba”. Kao dobitnik pozlaćenog kipića u kategoriji najboljeg filma na listi je naveden film “Milijunaš s ulice”, a kako je riječ već o 81. dodjeli, ovo nije prvi put da se šuška o namještanju prestižnih nagrada.

Bilo kako bilo, večerašnja dodjela u losangeleskom Kodak Theatru, čiji izravan prijenos možete pratiti i na Prvom programu, u 1.55 sati, pokazat će je li objavljena lista dobitnika doista bila lažna ili je Akademija samo pokušala popraviti nanesenu štetu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije