Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Kvarner

Europski projekt za vraćanje stare kulturne slave Opatiji

orlando paladino
Foto: FESTIVAL KVARNER
03.09.2014.
u 22:48

Ovogodišnji program donio je još jedan raritet, scensku izvedbu Haydnove opere Orlando Paladino

Nakon otvorenja s koncertnom izvedbom opere Armida, Festival Kvarner u utorak je na pozornicu Kristalne dvorane opatijskog hotela Kvarner donio još veću atrakciju i raritet: scensku izvedbu Haydnove herojsko-komične opere Orlando Paladino.

Uz europski omladinski orkestar Purpur pod ravnanjem umjetničkog direktora festivala, austrijskog maestra Michaela Fendrea, nastupili su mladi pjevači odabrani na audicijama u Parizu, Londonu, Beču, Berlinu i Modeni. 

Predstavu u režiji Vincenta van den Elshouta izravno je prenosio i televizijski Treći program HRT-a, a u odlično pripremljenom prilogu u pauzi prijenosa štošta se moglo saznati o samom festivalu koji se dobrim dijelom financira i iz fondova Europske unije.

Ambiciozan i inovativan Festival Kvarner, koji Opatiji nastoji vratiti staru umjetničku slavu i kulturno ozračje, do završetka svog rujanskog dijela donosi još nekoliko iznimnih koncerata. Tako su u srijedu uz orkestar Purpur nastupali članovi najpoznatije klarinetističke obitelji Ottensamer: otac Ernst, solo-klarinetist Bečke filharmonije, sa sinovima Danielom i Andreasom, članovima Bečkih, odnosno Berlinskih filharmoničara.

U četvrtak je na redu program "Purpur in Jeans" na kojem će u novim skladbama na jedinstven način biti objedinjena židovska klezmer, balkanska, romska i irska glazba, uz dodatak argentinskog tanga.

Rujanski dio festivala, koji će biti nastavljen u prosincu, zaključit će 5. rujna Ensemble Berlin svirajući skladbe Richarda Straussa u velikoj dvorani novog opatijskog hotela Royal

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije