Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVD & CD

Eric Clapton bluesom i gitarama liječi ovisnike o drogi i alkoholu

Crossroads
17.02.2011.
u 14:01

Snimka lanjskog festivala, objavljena u obliku dvostrukog DVD-a i CD-a, pokazuje da današnji blues i gitaristička glazba možda jesu daleko od medija, nagrada i red carpeta, ali da je i te kako živa i da ima svoju (open-air) publiku

Iz godine u godinu Eric Clapton okuplja najbolje od aktualnog bluesa i gitarističkih junaka na svom festivalu “Crossroads”, koji se svakoga ljeta već tradicionalno odvija u Chicagu, a izravno je povezan s njegovim rehabilitacijskim centrom za odvikavanje ovisnika od alkoholizma i droge. Snimka lanjskog festivala, objavljena u obliku dvostrukog DVD-a i CD-a, pokazuje da današnji blues i gitaristička glazba možda jesu daleko od medija, nagrada i red carpeta, ali da je i te kako živa i da ima svoju (open-air) publiku.

Glavni junaci lanjskog koncerta bili su sam Clapton i Stevie Winwood, nekadašnji partneri iz vremena “Blind Faith”, koji su prethodno završili svjetsku turneju, a među posebno zapaženim gostima su ZZ Top, Sheryl Crow, John Mayer, Jeff Beck, Buddy Guy u kombinaciji s Ronom Woodom i Johnnyjem Langom, David Hidalgo i Cesar Rosas te drugi. (ao)

Komentara 1

CH
chainsaw.
14:57 17.02.2011.

crossroads se ne odrzava ‘tradicionalno svake godine u chicagu’. prvi se odrzao 2004. u dallasu, 2007 i 2010 u bridgeview pored chicaga. blues je itekako ziv, postoje muzicke nagrade za tu kategoriju, a mediji ga adekvatno prate – procitajte mojo ili classic rock magazine. Sto se tice red carpeta, blues ionako tamo ne pripada, fala bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije