Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opera za djecu "Brundibar"
Povratak na članak

Emotivni Lustig: Nadam se da oni negdje to vide, gledaju...

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta izvedena opera za djecu "Brundibar"

Komentari 60

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:48 27.01.2018.

Hvala svoj djeci koja su svojom operom odala počast stradavanju jednog naroda. Čovjek je čovjek dok u njemu živi dijete a danas su dijeca učinila veliko čovječno dijelo. Hvala im

VL
DA
darwil
22:02 27.01.2018.

A tek emotivni Bandić,jadan nevin ,pošten,služi bogu i majci Blagici.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:04 27.01.2018.

Iskreno, više cijenim Hasanbegovića za kojeg dobro znam da mrzi Židove i da mi je neprijatelj nego prevrtljivce i licemjere poput Bandića koji se može prilagoditi svakom sustavu i ideologiji. Njega zanima jedino vlast. Što se tiče sinagoge...lijepo bi bilo da je imamo u Zagrebu ali još ljepše bi bilo živjeti u društvu koje će se jasno odrediti prema onima koji su srušili sinagogu. No..tko će se odrediti? To mogu samo ljudi s karakterom.

VL
DU
Deleted user
22:25 27.01.2018.

cim sam..procitao..izjavio bernmardinac..odusta sam od daljnja citanja..pa ..judi..vi jos zivite u devetnaestom stoljecu.

VL
SJ
Sve je uzalud
08:46 28.01.2018.

.......Lustig je mnogo propatio sa svojim narodo......i treba sa pokloniti svim zrtvama tog mracnog doba a ne samo jednim.....on kaze Kad bih se probudio i vidio da sam živ, to je bio dobar dan...' ja bih se pridruzio i rekaoo da sam sretan kad se ujutro probudim u vlastitom domu i da me banke ne izbace iako nisam nikome duzan....tako da ovo danas je isto samo ima drugo vrijeme i razlicitu boju....

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
22:05 27.01.2018.

Ja sam siguran da oni to vide i raduju se. Ali otkad ljevičari vjeruju u život vječni?

VL
PU
Pukovnik
23:01 27.01.2018.

Zvijezdice su ponos Zagreba i Hrvatske!

VL
RO
roundtrain
22:43 27.01.2018.

Šteta što palestinske žrtve židovskih vojnika, gdje ih nemilice tlače i ubijaju, na njihovom palestinskom tlu, sada otetom od strane Izraela, ne pobuđuju jednaku pažnju i pijetet u svijetu! I pomalo morbidno postaje to sjećanje i velika pažnja u medijima na nešto što se desilo prije 73 godine! A o ubojstvima palestinskih civila, gradnji židovskih naselja na otetoj palestinskoj zemlji, a zabranjenoj od UN, niti riječi.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
22:07 27.01.2018.

"Gradonačelnik Bandić poručuje kako uvijek treba osuditi ono.."....ma kak je sam pozabil spomenut boljševičke zločince....ah da....valjda u to doba dana udara na leve >;-))

VL
GU
Gustirna
09:04 28.01.2018.

Nadam se da vide i zrtve koje su zidovi komunisti pobili u lenjinovim i trocky-jevim sibirskim gulazima....kojih je daleko vise nego hotlerovih ....ali to nitko ne spominje....nema dana holokausta nad slavenima u zidovskim sibirskim gulazima...

VL
KA
kajbum
22:33 27.01.2018.

Stari kriminalac 80g zivi na teretu drzave

VL
DU
Deleted user
22:18 27.01.2018.

Židovi su iskreni po pitanju holokausta kao i Srbi po pitanju Jasenovca. Mitovi i legende postanu činjenice preko noći. Progroma i robovskog rada je bilo, masovnih ubojstava je bilo.... ali činjenica je da je u 2. svj. ratu poginulo 60 milijuna ljudi.... a spominje se samo jedna skupina koja je navodno izgubila 6 milijuna ljudi.

VL
Avatar Ronin
Ronin
22:22 27.01.2018.

Gradonačelnik Bandić poručuje kako uvijek treba osuditi ono što se dogodilo Židovima, Romima, Srbima, Hrvatima, svim slobodarskim ljudima, za vrijeme fašizma i nacizma. "I ne ponovilo se nikada. A još je više za osudu kad su u pitanju djeca. I zato Hrvatska to uvijek treba komemorirati, afirmirati da se nikada ne ponovi", kazao je. IVO "LOLO" RIBAR. Bandiću jer te barem mako sramota?? Moglo je biti Ištvan Bećar Pecaroš jel tako? Tebi svejedno.

VL
Avatar salko1951
salko1951
12:00 14.11.2019.

Prokleti fašisti.

VL
CI
cinbenik
07:54 28.01.2018.

Stavrno jetesko razumjeti.Imamo presednicu pdjela i raseljavanja Hrvata,dosla ,nazor,na vlast,obecavsi da ce zabranitin partizane i Tita.Odmah je izbacila Franjinog Tita iz Titine vile,i ni makac dalje,i jos ostala u Titinoj vili,a klela se da ce u Visoku.Evo je sad ,na dan sjecanja Holokausta,a tvrdi da je Jasenovac bio radni logor,kako tumace i nasi iz emigracije i katolickih misija,koji je nazor i istalirase na vlast.I neka su,ali ,dje ba zapelo,sa zabranom Tita i partizana i HDZe istinom o Jasenovcu.I ovo je potvrda da je trilateralka ,priseljna samo postivati partizane i Tita.Koje licemjerje.Kao i Hasanbegovicev uspjeh ,trenutno micanje Marsala iz Zagreba,kome je pomogao Bandic,a kleo se da nece.Nosio Titine bedzeve.Pa kako mozemo obiljeavati dan holokausta,a neslaviti oje koji zabranise Holokasut,i oslobodise prezivjele.........Pa svijet vido licemjerje ,laznog domoljublja.MKMPiske Tita nazivaju zlocincem,a ovamo se dice njegovim djelima i pobjedom,a kude NDHa,a kada doje obljetnica kapitulacije ,nasih,sav svijet salvi pobjedu nad fasizmom,a MKMPiske lazni domoljubi nas tjeraju da obiljezavamo poraz i stradanje Hrvata...I svi znamo da su nasi mnogi platili NDHa nestasluke,nebirane i nearodne vlade,koju istalira crkva,a da su glavni pobjegli,i onda obozavatelji pobjeglicke i izdajnicke vlade i rezima,lazno placu nad nasim nestalim i stradalim na Blajburgu,od 1945 na ovamo,a sto mnam izrodi HDze unistavacke vlade svega HRvatskog,sa MKMPIske 200 bogatih,i to uglavnom iz sv

VL
FM
fmihoci1
23:27 27.01.2018.

..... tipično, bandić, citat: ...."uvijek treba osuditi ono što se dogodilo Židovima" ..... dakle, pojavu osuditi, zločince ne spominjati ...... gradočelnik zagreba .....

VL
PR
pritiskovic
22:07 27.01.2018.

Bandiću kako imaš obraza pogledati Lustiga u oči!? Jučer popljuvao Tita sutra Ribara....

VL
NV
NV
00:33 28.01.2018.

Hrvatska poput Austrije mora tražiti oprost za sve zločine u vrijeme ndh i to je zadaća kraljice i plenkija a ne revitaliziranje povjesti. Posjeta operi zbog pritisaka EU i Izreala nije dovoljna. Koliko god mislili da civiliziran svjet ne zna što se dogadja u hr danas itekako se varamo. Znaju to i bolje od nas.

VL
IT
itisa
23:31 27.01.2018.

samo mitovi

VL
AR
Artukovic
04:11 28.01.2018.

I taj Lustig....po cemu je poseban osim sto nikako da umre...Mora da mu je u logoru bilo jako dobro kad ovoliko zivi.Z nam puno radnickih obitelji koji su davno ostali bez svojih najmilijih a nisu " Maltretirani,premlacivani,izgladnjivani".Mislim da bi se svi jos uvjek zivi zidovi i partizani morali debelo zahvaliti Njemcima,i Ustasama sto su im produzili zivote radom u radnom logoru.Ja,a vjerujem i hrpa oboljelih bi odmah potpisao da budem u jednom od njih 2 godine ako ce to znaciti da cu poslije tivjeti jos 80 godina.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.